TGIF

Fredagar betyder kort dag och så även idag. Vi stänger 14 och jag sitter här själv och donar med lite jobb så tiden rinner iväg. Var ledig igår då jag och Wiggelito var på informationsträff på Danderyd inför förlossning och efter vi hade lunchat ihop så åkte han in och jobbade och jag stannade kvar hemma. Gick på vattengympa kl 15 så det kändes onödigt att åka in och sen hem direkt efter bara någon timma på jobbet. 
Vattengympan var sjukt skön och kändes riktigt bra! På mornarna när jag vaknar känner jag mig inte gravid alls (tills jag börjar röra på mig) och nu var det likadant! Tyngdlös och kände mig som mitt gamla vanliga jag och att det var skönt att få träna igen, fastän vi inte direkt svettades som jag gjorde när jag körde med PT. 
 
Men riktigt skönt! 
 
 
 
Det ska bli kul när jordnöten kommer, men jag känner mig mer och mer otymplig och vill mer och mer bli mitt gamla jag igen. Det är okej med förändringarna nu, let's go back! 

Vinranka

I helgen var jag på trädgårdsmässan i Älvsjö! 
Hade velat köpa massor, men tyckte inte att det var så mycket som jag va intresserad av... Mest blommor och det är inte min första prio. Men kom i alla fall hem med en vinranka, chokladblomma och fröer! Vete fasen om man vågar plantera något nu i och med att vädret är schizo i och för sig. De gröna stjälkarna på mina potatisar är helt ur funktion sen jag lämnade dem ute en natt. Tänkte att det skulle gå, men hade ingen aning om att det skulle komma frost, så ja. Jag får se om de vill börja leva igen eller om det bara är att kasta. 
Vinrankan har i alla fall vuxit på sig sen i helgen! Så kul! Hoppas att något av det jag planterat vill växa någon gång. 



Sydde även ett par byxor i helgen! 
Dock så suger den nya tvillingnålen jag köpte då när jag väl får igenom tråden (efter en halv dag) så går tråden sönder. Så jag har beställt nya, exakt likadan som jag hade innan. Hoppas att de kommer idag eller imorgon och att de funkar... 


Snart är veckan över. Snart

Suck, bara torsdag idag. Förut såg jag fram emot torsdagar för det var då jag red, men eftersom jag inte gör det nu så har jag inget att se fram emot längre direkt. Jag orkar inte åka och hälsa på i stallet heller för att det blir så sent, (lektionen börjar ju 19.45-20.45) och jag går och lägger mig vid 20-tiden... Men tänkte åka iväg dit nästa fredag för att hälsa på! Kolla in de nya hästarna och sörja lite de som blivit avlivade. 
 
Hade sjukt ont i ryggen, rumpan och benen hela dagen igår för att vi var ute och åt på Grill i tisdags. Blev väldigt mycket sittande och att stå istället för att lägga mig i sängen och avlasta ryggen, vilket jag egentligen borde ha gjort. Men bara att bita ihop som alltid! Det är ju bara 5 (snart 4) veckor kvar som jag tänkte jobba om jag inte blir sjukskriven innan, vilket jag inte har lust med. Försäkringskassan verkar så jäkla krångliga att ha att göra med. Får väl försöka sätta mig och kolla igenom på deras hemsida imorgon då jag är ledig. 
 
 
 
 
P.S. Väldigt opeppande kommentarer på sista bilden. De är inte välkomna och kommer att bemötas med otrevliga kommentarer tillbaka. 
 

Plugg

Ända sedan jag blev klar med ekonomi-och redovisningsassistentutbildningen och läste upp matte 2c för över 1 år sen så har jag haft sug på att börja plugga igen. Låg och tänkte igår att jag kanske skulle söka en löneekonomkurs eller så (vill läsa och lära mig mer om lön) som jag kunde läsa på distans medan jag är mammaledig, men vet ju inte hur saker fungerar med vad man får och inte får göra. Verkar vara ett jäkla meck... Likadant med själva mammaledigheten med dagar och pengar, SUCK! Snacka om krångligt! 
 
Och ja, tro mig, jag vet vad ni alla tänker. "Du kommer vara så trött att du inte orkar plugga" och till det har jag ett långt svar: 
Eran jäkla negativa inställning påverkar mig enormt mer än vad ni tror. Jag vill INTE höra hur trött jag kommer vara för att tills slut så kommer jag börja tro på det själv och därefter bli en trött (och grinig) nybliven mamma.  Jag förstår inte heller varför folk kastar ur sig en sådan kommentar då 1. Jordnöten är fan inte ens född än 2. Tänk om det blir världens lugnaste bebis? Vilket det inte kommer bli om folk ska påminna mig om att de minsann vet att jag kommer vara trött, för så var det för dem. För vi alla är ju likadana med samma förutsättningar och graviditeter. 
 
Får jag istället höra "Vad kul att du har stora mål och drömmar. Slappna av, du kommer bli en fantastisk mamma. Det fixar du galant" så kommer jag även BLI en lugn och mer stabil mamma vilket i sin tur, vad jag tror (och även det som betyder mest i slutändan), kommer påverka så att jordnöten blir lugn. Men varför skulle folk ge positiva kommentarer när man kan gnälla? Varför vara glad för andras skull? Då finns ju faktiskt risken att man skulle bli mer positiv i sig själv och det verkar ju sjukt jobbigt för vissa. 
 
 

Work work

Helgerna går så himla fort! 
Vi åkte upp till landet i fredags för att Wiktor skulle sälja sina skoterskidor och jag hade inget planerat fredag och lördag (brukar alltid ha fullt upp på helgerna...), så då drog vi dit. Kom hem på lördagen och tog ett varmt bad med badbomb och lite rökelser, så avslappnande! 
 
Igår så firade vi Mats som fyller år imorgon med lite grillning och fika. Riktigt trevlig dag som avslutades med gravidyoga! Nästa söndag är sista yogan vilket är tråkigt... Älskar när vi avslutar passen med 15 minuters vila. Priceless!! 
 
 

Fredag

Var ledig igår för att jag skulle till barnmorskan och sen sjukgymnasten. SÅ SKÖNT! Och precis vad jag behövde. Gick upp, gick ut med Penny, åt frukost, tittade på Nyhetsmorgon medan jag virkade lite och sen duschade innan jag åkte till barnmorskan. Åt lunch i centrum, åkte hem till Penny, virkade lite mera och sen åkte iväg till sjukgymnasten. 
Det enda jag gjorde i ansträgningsväg var att plocka ur diskamaskinen och lagade mat.
 
Både bm och sjukgymnasten tyckte att det var dags för mig att gå ner lite i tid på jobbet samt börja planera när jag ska gå på mammaledighet, så helgen blir till att fundera på det.
Kommer även börja på vattengympa på torsdagar nu framöver i och med att det är bra för kroppen samt att jag som är van att rida en gång i veckan mår bra av att hålla igång mer än dagliga promenader och lite knipövningar. 
 
 
 
Får åka till Stadium Outlet i Arninge eller Barkarby i helgen och kolla på en baddräkt bara så blir det gr8! 

Tyger

Ju längre graviditeten går desto tröttare blir jag (såklart), så därför ska det bli skönt med en ledig dag imorgon. Jag orkar bara jobba och sen när jag kommer hem sitter jag i soffan en stund, virkar lite och sen hoppar i säng efter maten. Så jäkla tråkigt, men vad ska jag göra? Därför har jag inte färdigställt baggydressen eller den senaste bodyn jag sydde, vilket får mig att känna mig stressad vilket i sin tur gör mig ännu tröttare. Så ja, jag behöver lediga dagar. För att kunna koppla av och känna att jag hinner med saker, för det gör jag verkligen inte nu. Ingenting av det som får mig att koppla av eller som gör mig glad i alla fall. 
 
Men för att försöka göra mig själv lite gladare så beställde jag lite tyg. Ett tyg som jag tycker är jättehäftigt och skulle vilja göra en tjocktröja till jordnöten av och ett tyg som jag redan har av, men som jag köpte mer av för jag skulle vilja sy ett par leggings till mig själv. Ser redan hur jag försöker matcha mig och bebis med likadana mönster på kläderna, haha. Om jag får tummen och lugnet att sätta mig och sy dvs. Kanske orkar med saker de sista veckorna? 
För övrigt så är det något som stressar mig också. Hur länge ska jag jobba? Hur länge brukar man jobba? Att gå 2 veckor innan känns så sent, men det känns så latigt av mig (och dåligt samvete för att inte jobba) att gå tidigare. Åh.. Så mycket funderingar. Likadant med att jag nu börjar fråga de som redan fött barn tidigare hur de upplevde hela förlossningen och speciellt efteråt. Känner mig att jag vill veta så mycket som möjligt, vilket också stressar mig.
 
Jag vet inte hur jag ska göra för att varva ner och hitta balansen. Ibland vill jag bara lägga mig i sängen rakt uppochner och gråta och idag är typ en sån dag. 
 
 

livet som gått i bilder









Det blev en roadtrip ner till Ge-Kås fredag till lördag, fick med mig massor av bra saker hem! Skulle kunna tänka mig att åka ner en sväng till innan jordnöten anländer, men kanske får skriva en lista till mamma istället. Hon ska ner till Gbg i maj och därifrån är det inte så långt till Ullared. 

Mina växter växer så det knakar! Potatisarna har vuxit mycket mer sen jag tog bilden, vilket är superkul!! Måste flytta tomaterna till egna små tillhållare så de kan växa bättre, men tänkte att jag köper såna grejer imorgon efter jag har varit hos barnmorskan. Det får bli bra. 




v31


Vart tar tiden vägen?

När jag jobbade på McDonalds så kunde inte tiden gå långsammare, men nu säger det bara "tjoff" så ät den förbi. 

Gick in i vecka 31 igår vilket betyder att det är max 11 veckor kvar. Jag mår väldigt bra fortfarande, lite stel när jag ska upp ur sängen eller suttit länge samt att jag får ont (träningsvärk typ) om jag går längre promenader. Varken jag eller Wiktor tycker att mitt humör är värre än när jag har pms, så inga större humörsvängningar so far. Lite bristningar på magen finns... Det jobbigaste är när jordnöten trycker uppåt (vilket den gör ofta för det blir så spänt och obekvämt att knyta skor och böja sig framåt. 
Har märkt att mina fötter svullnar under dagen också så jag kör på stödstrumpor men skulle även behöva lägga upp benen då och då.
Tycker för övrigt inte att jag ens ser gravid it faktiskt och vågen står bara på +7 kg än så länge. 




Virkat

Behöver nog skriva upp allt som jag vill virka för att inte glömma något. Risken är stor att jag gör det nämligen, haha! 
På beställningar har jag en ugglemobil och en häst att göra och att behålla håller jag på med en klänning, en kofta, en kaninspeldosa och en stor clown samt har fått ett mönster på en jättefin dopklänning. Den såg inte svår ut att freestyla till, men ibland är det skönt att inte behöva tänka själv utan bara läsa och göra. Tänkte göra en barnvagnsmobil till jordnöten också men kan inte bestämma mig vad jag vill ha för saker... Klart jag kan göra olika, men att just virka tar faktiskt mer tid än vad man tror (även om jag anser mig ändå ganska snabb). Och för att inte tröttna så har jag olika projekt igång hela tiden så jag kan variera. Därför tänkte jag även börja med dopklänningen nu (eftersom den behöver vara klar om typ 5-6 månader och jag vill slippa stressa). 
Tänkte ta med lite virkning i bilen på fredag så jag får lite gjort när jag inte kör dessutom. 
 
 
Kommer nog lägga till någon egen touch på klänningen dock. Man vill ju ha sin alldeles egna speciella liksom!

Monday sleepday

Puh, det tog emot att gå upp imorse. På helgerna älskar jag att vakna vid 7.30-tiden, men på vardagarna så tar det emot när klockan ringer 6.00.... 
 
I fredags så var det först besök hos barnmorskan där allt såg bra ut och sen blev det ett stopp på Danderyds sjukhus för anti-d spruta. Eftersom det var lugnt på jobbet så tog jag och Wiktor resten av den dagen ledigt, vilket var så skönt! Mamma, Mats, Michael och Wilmer kom förbi lite senare efter lunch för en snabbfika i solen. 
 
 
 
I lördags så hade jag bokat tid hos frissan! SÅ SKÖNT att få topparna klippta. Köpte även Olaplex som jag tänkte att jag skulle testa nu någon dag framöver. Kanske på fredag... Man skulle tydligen schamponera håret en gång, handdukstorka det och sen fördela Olaplexen över hela håret och låta det verka så länge som möjligt och då skulle jag kunna göra det på fredagmorgon innan vi åker och sen duscha håret när vi kommer fram? För då sitter det ju i i några timmar. Och vem bryr sig om man har hårinpackning när man ska sitta i en bil en hel dag? 
 
 
 
Igår så träffade jag några andra gravida tjejer på en fika inne på Vete-Katten. Jättemysigt café och det var riktigt kul att sitta och prata med någon som är i samma livssits som en själv. 
Efter det var det gravidyogan (älskar vilorna) och därefter åt vi middag hos svärföräldrarna. 
En bra helg med andra ord! Har inte gjort så överdrivet mycket, dels för att jag inte orkar och dels för att jag tvingar mig själv att varva ner mer och mer. 
 
 
 

RSS 2.0