Ny vecka, ny trötthet

God morgon måndag! Ny vecka nya tag och så vidare...  Känner mig så sjukt trött, men samtidigt så vet jag att det inte hade spelat någon roll om jag sov längre imorse för det hade inte gjort någon skillnad. Helgen bjöd på soligt väder, mycket som hänt och även att sova utan Wiktor så därav att jag är helt slut. Orkar typ bara en stor sak om dagen numera och det tar sån energi! Fastän det är saker som ger mig positiv och glad energi i själen så blir min kropp trött. Och att jag sover sämre utan Wiggelito. Samt att Penny väcker mig vid 6-7-tiden när jag sover hos mamma. 
 
I lördags var det dop för fina Lucas och det var så härligt att träffa My och Angelica igen! Så härligt! 
I går så åkte jag, mamma, Lina, Liselotte och Jocke ut till Berga med hundarna och släppte dem lösa i det underbara vädret! SÅ HÄRLIGT!! Va dock lite nojig eftersom Penny ser ju ut som en råtta för större fåglar så jag hade lite koll uppåt på den molnfria himlen. 
 
 
 
Cred till min kära kusin Lina som tog med sin kamera och fick fina bilder på hundarna! 
 

God morgon lördag!

Har vaknat två gånger inatt och vid 7 tyckte Penny att det fick vara nog. Klart vi ska gå upp! Mamma tog ut hundarna och jag tog ner täcket till soffan och har legat här sen dess. Har hunnit se Jamie Oliver laga mat och nu gör Paolo Roberto sin mat... Börjar bli riktigt hungrig! Men min mor bakar bröd så det är ju på gång tackolov! 
 
 

God fredag!

Var ett tag sen jag skrev nu såg jag... Kan bero på att allt bara rullar på i livet. Har dock fortfarande lite nackspärr som jag fick förra helgen efter vi va på landet vilket är riktigt störande. Kan liksom inte kasta huvudet och titta åt vänster utan måste rotera hela mig typ. Har inte testat vetekudde än... Och jag får inte köra voltaren gel tydligen eftersom jag är gravid, så ja, jag biter ihop helt enkelt! 
 
Men har det hänt något annat kul i veckan? Nja, inte direkt liksom. Blev klar med doppresenten till Lucas som han får på dopet på lördag. Är så sjukt stolt över den att jag skulle kunna börja gråta (gravidhormoner...)! Den har tagit sin tid kan man säga och jag ska lägga upp en bild på den efter dopet. 
 
Jo, var ledig igår och hann med ändå ganska mycket tycker jag! SÅ SKÖNT att bara ha en vardag fri när solen skiner. Jag och Penny va på promenad så långt jag orkade, hann förbi centrum och kolla bokrean, handla lite mat, järntabletter, nya byxor och lite bomullstrikå på Ohlssons Tyger. Ska till mamma i kväll och förhoppningsvis så hinner vi sy lite grann! Ska ju göra en baggydress av kanelbulletyget jag köpte på mässan och tänkte testa mammas overlock till det. Dock så siktar vi in oss på att hinna klippa ut mönstret, klippa ut i tyget och sy ihop de viktigaste delarna så den kommer inte bli helt klar idag. Och så ska vi göra interlock av bomullstrikån jag köpte. Orkade inte släpa med mig hela mitt pysselrum för att få med allt jag behöver plus att mammas symaskin aldrig gillat mig. 
 
 

Ajaj

Vi kom hem, åt middag och skulle börja plocka bort alla kläder jag jämt slänger överallt. Meeeen icke sa nicke! När jag reste mig ur soffan så fick jag sjukt ont i ljumskarna (har det hela tiden, men inte överdrivet) och helt stel. Balansen är inte heller där den ska så istället för att vanka runt så blev det att vanka till sängen och lägga mig och läsa. Jag som verkligen behövde fixa med mina kläder... 


Förresten så kunde Wiktor känna jordnöten i lördagskväll! Bebis är sjukt aktiv på kvällen och även om det är tidigt så är det ändå kul att han får känna också! 

BM

Imorse hade vi tid hos bm. Allt såg bra ut med jordnöten! Eller, såg och såg... Hjärtljuden var bra, magen växte som den skulle och jag mådde bra. Behövde inte bli stucken i fingret MEN däremot så blev det stick i armen. Suck. 
Tydligen ett rutinstick inför en spruta jag måste ta när vi är i v29 eftersom jag är negativ blodgrupp och jordnöten är positiv. Jag som älskar sprutor. 



Som plåster på såren så skickade jag ett mms till min kloka mor och frågade om man får köpa mer tyg om man har planerat vad man ska göra av det man redan köpt och hon svarade "ja". Så nu håller jag på att kolla runt, haha! Känner mig hopplös! 


Syfestivalen

Igår var jag, mamma, Liselotte och Lina på bio och såg "How to be single". Riktigt rolig!! 

Idag var jag, mamma och Jessica på Syfestivalen och strosa runt. Var fullt av folk, men kom hem med massor ändå! Skulle vilja dra en repa dit imorgon också meeeen det kostar pengar så nej. 
Jag får nöja mig med detta, sy till jordnöten och sen köra en sväng i höst.


God eftermiddag

Blött och snöigt ute idag alltså. Kändes som om att våren var på väg igår? 
Locket för örat är fortfarande kvar, känner fortfarane handikappad och har ingen lust att rida i kväll (konstigt nog). Får se hur länge jag orkar med ridning i och med att jag blir mer otymplig ju större jag blir och dessutom alltid astrött... Rider 19.45-20.45 och vill oftast gå och lägga mig kl 20, så ja. Tröttheten kommer ivägen kan man säga. 
 
 

Lock för örat

Eftersom jag tog ett bad igår så sjönk jag såklart ner så jag låg med öronen under vattnet och vad händer då? Jo, vatten i örat = lock för örat! Så jag hör i princip ingenting på höger öra. Vilket iof är skönt på ett sätt för det är vänt mot Wiktor just nu som gnäller på Wordfeud. Men man känner sig så handikappad när inte allt fungerar som det ska... Vill ha tillbaka hörseln! 
 
 

Träning!

Har fått instruktioner från sjukgymnasten om vad jag ska tänka på när jag tränar som gravid. Så körde igenom det pappret idag vilket kändes bra! Ska definitivt ta mig tid att göra det några gånger i veckan! 
Dock vill jag inte låta som om att jag är sjukt duktig som tränar fastän det bakas bebis, för detta var vår middag i kväll :


OCH gravidminnet har slagit till igen! Hoppade i badet och låg och njöt av lugnet när jag kom hem, tvättade håret, satte mig framför Mästerkocken och kom sen på nyss: jag tvättade ju håret igår? 
Jag har alltså tvättat håret igår och idag samt att jag måste duscha imorgon efter ridning. W.T.F. 

På rätt sida av veckan

Tjoho, då var vi äntligen på rätt sida av veckan! 
När vi kommer hem ikväll så ska jag ta fram klänningen som jag ska ha på begravningen på fredag och se till att stryka den. Rider imorgonkväll och har ingen lust att stressa med ett varmt strykjärn då direkt. 
 
För övrigt så går vi in i vecka 24 idag. Va inne en gubbe i butiken idag som även såg att jag var gravid och pratade lite. Blev nästan så hormonellt rörd att jag ville gråta då jag känner mig mer fet och äcklig än gravid. Mina fettvingar på ryggen känns mer liksom... Får se hur mycket jag har gått upp hos barnmorskan sen på måndag. Förra gången hade jag bara ökat 0.1 i vikt. Helt sjukt för det är inte som om att jag äter nyttigt, nej nej! Något sött varje dag (fastän det inte är bra). 
 
 

Let the light shine on me

Var ni vakna imorse? Det va ljust ute!! Vi åkte hemifrån vid 7 och då behövde vi inte gatulamporna för att se, utan solen sken!! Äntligen på väg åt rätt håll. Äntligen! 


Muffins

Blev inga kanelbullar, men däremot kladdkakemufffins! Är efterbliven så glömde att vispa poröst i början utan kastade ner allt i bunken och sen vispade. Jaja, de blev goda i alla fall. 


Penny ville ha 


Kanelbulle

Åh vad gott det hade varit med en kanelbulle! Va så sugen på att baka tidigare idag, men när man kommer hem från jobbet vid 18-tiden, ska börja med maten osv så orkar man inte. Jag orkar dessutom ännu mindre än vad jag gjorde förut eftersom jag är gravid... Vill på riktigt gå och lägga mig kl 20 på kvällarna. 
 
Men på söndag kanske jag ska baka? Det vore mysigt! Hoppas att solen skiner lite då också så man får njuta av solstrålar och ledighet! 
 
 

Guldfisk-gravid-minne

Yes, där har vi mig! Numera får jag skriva upp saker jag ska komma ihåg för det funkar inte.. Som med ostincidenten, fast där skrev jag inte upp iof. Men hade behövt göra det fan... 
Har skrivit en kladdlapp till på lördag i alla fall på vad jag ska kolla på (betyder inte att jag kommer köpa allt som står på listan mamma). 


Elefant

Hur söta är inte dessa elefanter? Skulle passa jättebra i framtiden i barnrummet! 
Vi kommer dock inte göra någon större möblering inom den närmsta tiden direkt. Köpa det nödvändigaste innan ankomst och sen fylla på allt eftersom liksom. 
Min tanke är att vi ska flytta runt i 3 rum nämligen. Gästrummet, Wiktors spelrum och mitt pysselrum... Wiktor får mitt pysselrum plus en bäddsoffa, jag tar gästrummet och ställer in symaskinen där och bebis får Wiktors spelrum som sitt. Då får bebis det näst största rummet på övervåningen = plats för leksaker och sover på samma plan som oss. Det borde bli bra. Men det kanske vi tar tag i på semestern eller så, när det är lite ljusare och varmare ute helt enkelt.
 
Blev i alla fall väldigt kär i dessa elefanter från Gunnar Flørning Collection av Lucie Kaas. Så söta! 
 
 

Sy och tyg

Eftersom jag inte har mudd eller lite annat som jag behöver så började jag sy en ny body igår. Tänkte att jag skulle testa min tvillingnål dessutom och det gjorde jag! Det gick inte bra i själva bodyn men i testtyget så gick det? Behöver en tvillingnål för stretch och inte standard som kan sy i tunnare tyg dessutom.. Och såklart en mudd och inte det tunna kantbandet jag köpte på Ohlssons tyger. Så ännu en sak till "att göra klar"-lådan typ. Jag som aldrig bytt vanlig nål på en symaskin höll typ på att skita på mig av rädsla att jag skulle ta sönder hela maskinen när jag böt. 
Måste ändå säga att jag är så nöjd över "min" Elnamaskin! Eller, det är ju min. Jag har fått den av svärmor som fick den från sin svärmor, så den är ju min? Tycker att det låter girig att säga att den är min när det var en gåva ändå.
 
 
 
Sitter och kollar runt på flera tyger dessutom haha...! Har ett mönster som kommer hem den här veckan på ett par jättefina byxor från SowyDesign (kolla in hennes kläder på fb, så duktig tjej!) så ska sätta mig och göra dem också! Men behöver såklart mudd där med. Jaja, känner att det verkligen är dags att göra en lista tills på lördag. Har lite cash att bränna där om man säger så. Alla dessa tyger kommer från Tygdrömmar.se
 
 

Sysysy

Igår när vi kom hem från landet så satte jag mig nästan direkt vid symaskinen! Fick hem ett mönster förra veckan på en tjocktröja, så jag tänkte att jag skulle testa det. Man måste ju köra några gånger för att det ska bli snyggt och att man får in snitsen liksom, så yes. Körde en testrunda! 
 
Blev ändå bra tycker jag! Dock är den inte klar, men Syfestivalen i helgen så...... Har skrivit en liten lista på vad jag ska kolla efter, hehe. Förhoppningsvis massor! 
 
 

Helgen!

Vi åkte upp till landet i fredags en sväng för att komma iväg lite. Wiktor hoppades på bra med snö så att han kunde åka massor av skoter, men mja. Det var sådär med snö att åka på. Grejen är att det finns massor av snö där uppe, men det behöver bli massor av mjuk snö på ett hårt underlag dels för att skotrarna inte ska sjunka ner och dels för att mattorna ska spotta in lössnö i motorn så att den inte överhettas. Är det bara hård is att åka på så blir maskinerna lätt varm, så det fanns snö men inte rätt snö. 
 
Han kunde i alla fall åka några timmar i lördags så han var nöjd min kära karl. 
 
 
 
 

Grill

I torsdags så var vi och åt på restaurang Grill för att fira min kära svärmor som fyllde år! 
Jag åt lamm och Wiktor tog anka, båda var fantastiskt goda! Wow! Till efterrätt delade vi på en créme brûlée, fast jag tror att vi nog hade fått plats med en varsin, haha. Bebis och allt trycker uppåt ibland så jag blir mätt fortare (och måste köra några djupa andetag också ibland) så därför delade vi på efterrätten. Lämna eller matkoma? 



Mitt lamm 


Wiktor tog bilder med sin telefon, min är det ju fel på så det dånar om det... 



Läppen

Angelica och tjejerna sov över hos oss från onsdag till torsdag och så hade vi en tjejdag i Täby Centrum igår! Innan så var jag tvungen att testa bodyn jag sytt på Alina för hon har storlek 68 och bodyn ska vara ne 62a, så för att dubbelkolla hur storlekarna var så var det ju perfekt tillfälle att testa? 
Så kan bebis ha den när bebis kommer i sommar. 
 
 

Yippie fri-yay

Om en halvtimma så packar jag och Wiktor ihop här på firman och rullar hemåt i väntan på att Marie och Thommie hämtar upp oss. Vi åker till landet idag och stannar där tills på söndag. Ska bli skönt att komma iväg lite.. 
Hade gärna varit hemma och sytt, men jag har lovat mig själv att inte köpa tyg förrän syfestivalen... Har ju lite tyg, men mycket vill ha mer. Har tänkt mig nästa helg som att lördag spenderas på syfestivalen, kvällen eventuellt bio och så på söndag ska jag sy. Har mönster till body, byxor, omlottkofta och basebolltjocktröja så då jäklar! Hoppas på att fynda mycket tyg helt enkelt så man kan mixa och dona. Ska göra något kul av skotertygerna som Wiktor beställde hem också för de är inte riktigt bebismjuka, så tänkte att de får vara på utsidan och något mjukt tyg på insidan. Har flanelltyg hemma, men vet inte hur bebisvänligt det är? Köpte det och sydde egna amningsinlägg, men har ju kvar. 
 
DOCK är det ju nästa helg... Längtar!! Men just nu får jag nöja mig med att vi snart rullar hemåt och ska förbi Ica innan vi åker till landet.. Är både törstig och apsugen på godis. 
 
 
 
 
Btw, osten stod under salamin i kylskåpet, även fast jag hade tittat i kylen mer än en gång. Jisses... 
 
 

Ost

jag hoppas att jag hittar den innan den börjar lukta 


Brunchbild

Wiktor tog några bilder från brunchen, men de blev sådär så därför har jag väntat på att Lina ska lägga upp sina bilder, men eftersom hon aldrig gör det så tog jag denna från Liselotte! 
Det var riktigt gott och lyckat. 
 
 
 

Otålig

Ibland är jag riktigt otålig, som ett litet barn. Nästa vecka är det syfestivalen och jag vill att den ska vara nu nu nu! 
För i år så kan jag faktiskt köpa massor av fina barntyger och sy egna små bebiskläder. 
 
 

Brunch!

Idag kom mormor, mamma, Jessica, Lina, Liselotte och Marie över på brunch! 
Det blev pannkakor, bacon, ägg, scones och massor av annat gott som åt med min underbara familj! Så nu är jag sjukt trött (dels för vi kom hem vid 23 igår från Copiax) och nyduschad. Efter brunchen körde jag igång en diskmaskin samt en tvätt med handdukar. Har inte orkat tömma disken och fylla på nytt, men orkade slänga in handdukarna i torktumlaren. Eller, jag va tvungen snarare så att jag kunde få torka mig med en ren handduk efter duschen, haha! 


Orkade inte lägga in bild på datorn utan fick denna mmsad från Marie ❤ 

Shopping!

Inte kläder, utan mat. Lång historia kort så har vi en Ford mondeo nu under helgen och testkör med för att se hur den känns och så. Vi ska ju eventuellt skaffa en sån, fast kombi. Vi har pensionärsvarianten nu (med litet bagageutrymme). 
Så i alla fall tänkte vi testa Ica Maxi i Häggvik istället för Willys, som vi alltid tar, och kan ju säga att det gick på betydligt mer än 5kr. Satan i gatan. 
Till råga på det så glömde jag köpa apelsiner till brunchen på söndag! Så det måste jag göra imorgon! Mamma, Liselotte, Lina, mormor, Jessica och Marie kommer över på brunch på söndag nämligen och jag tänkte göra egenpressad juice! Stod tidigare ikväll och gjorde lemoncurd (så gott!!). 


Världens bästa

Varken jag eller Wiktor har gått ut med graviditeten på facebook eller instragram än så länge, vilket vi valt själva pga vi inte känner behovet att folk ska likea, se, kommentera, bekräfta och så vidare. Vi tycker inte att det är andras resa att haka på utan snarare vår egen resa som vi får följa i vår lilla bubbla. Jag har börjat blogga om det nu för att jag vet att min familj läser samt att jag vill kunna kolla tillbaka (man har ju minne som en guldfisk), det räcker för mig. Jag vill heller inte ha några kommentarer om varför vi gör si och varför vi gör så, vilket troligtvis skulle bli om vi gick ut med det på fb eller instragram. Eller som nu med vagnen t ex. När vi sagt att vi ska ha en Bugabooo Donkey så ska många andra påpeka vad de tycker är fel med den eller att dens kompis kompis kompis kompis kompis inte är nöjd och så vidare och så vidare... Hur orkar man ens säga negativa saker? Kan man inte bara "Jahopp, vad kul att ni är nöjda"? Men nej, folk har alltid en åsikt och jag känner väl att ju mer jag förbereder mig och tänker igenom passande svar på kommande frågor desto mer lugn och trevlig kommer jag låta när jag svarar. 
Jag är t ex väldigt förberedd med att någon ska försöka vara rolig och säga "är du säker på att det inte är två där inne?" "tjockis" "OJ vad stor du är redan!" ni vet, det där klassiska som faktiskt är SJUKT onödigt att slänga ur sig. Eller ännu värre "Tjockis :-P", först en kränkning och sen en smiley för att lätta upp stämningen. Som om att min kropp automatiskt kommer bli en allmän rättighet att kommentera. Det kommer med största sannolikhet bli något sånt när jag väl lägger upp på fb och instagram, jag har ju faktiskt själv sagt så innan jag började tänka mig för. Det slinker ur så enkelt om man inte har någon självdisciplin och inte inser hur elakt det är att säga så till någon som känner sig som en flodhäst, har ont och dessutom ett sjujäkla humör. 
 
 
Det jag ville med detta inlägg är att hylla min älskade mamma. Hon har hjälpt mig bli den trygga personen i mig själv som jag är idag. Hon stöttar mig i allt och hon har gjort ett fantastiskt jobb i min uppfostran att jag är så sjukt stolt över henne. Vi har en bra balans i vår relation och det är jag tacksam och glad över. Hon har fått mig att förstå att jag behöver inte varken hennes eller andras godkännande här i livet (trots att jag ofta ringer och rådfrågar henne ändå) för att göra vad jag vill. Det är riktigt skönt och det har jag god nytta av varje dag. Och det kommer jag ha speciellt god nytta av nu som blivande mamma själv, för jag kommer vara bäst på att ta hand om just mitt barn och kunna vara bäst på det med självkänsla och självförtroende i grunden (Ja, klart det kommer komma tveksamheter men då är magkänslan där och guidar mig). Folk kommer med största sannolikhet säga "gör si, gör så" och det betyder inte att jag inte kommer att höra eller lyssna, men jag väljer själv om jag tar åt mig eller inte (ar jag frågat om råd eller pratar om det så betyder det att jag är öppen för att testa nya saker och då är det ju en helt annan grej).
 
Men min mamma, hon är bäst. Hon finns alltid där när jag behöver henne och hon vet precis hur jag funkar, för hon funkar på samma sätt. 
Dock önskar jag att hon skulle skämma bort sig själv lite mer, men det kommer nog. Hon är ändå bäst. 
 
 
 
Inget "varför den vagnen? Den är si, den är så" utan "Det blir jättebra!" Precis det stödet jag vill ha på min resa som gravid. 
 
 
 
 
 

Horsie

Tjoho, fick TipTop på kvällens ridlektion. Han är mysig och mjuk (förutom att höger sida är stel). Fick stallets näst största häst förra veckan, Maestro, och det är den absolut fjolligaste häst jag ridit. Någonsin. Förstår inte hur någon kan tycka om honom, alls. Vi klickar inte för fem öre och hade jag fått honom ikväll så hade jag åkt hem. Funderade först på om jag skulle skippa ridningen ikväll enbart pga risken att få honom (man brukar ha samma häst 4 gånger på rad), men tur att jag inte skippade! 




Vagn

Jag och Wiktor var och tittade på vagnar för någon vecka sen eftersom vi måste beställa i god tid tydligen. Så efter att vi provkörde och har kollat och donat så har vi i alla fall bestämt oss att vi ska ha en Bugaboo Donkey Mono. I grått. Den kommer ut nu 1 mars så då åker vi väl ut till Barkaby och beställer den. 
 
Jag hatar att vela så jag går oftast alltid på magkänslan eller första intrycket så mycket därav att det blev en åsna. Än så länge har jag inte fattat grejen med att byta barnvagn varannan vecka, men jag lär väl själv hamna där om ett tag. 
 
 
Den längst ner till höger är den vi kommer ha, fast med en liggdel till en början, såklart. Silvrig ram, stora däck och grått. 
Jag ville egentligen ha beige, men man kan inte få allt faktiskt.
 

Lunch!

Som jag skrev så har jag ju cravings för pannkakor (nej mamma, jag vet att det inte är någon riktig mat), så såklart blir det pannkakor till lunch. Åt det igår till middag och hade köpt med mig banan och jordgubbar, så körde på det plus glas till! Mums! Har med mig resten av jordgubbarna och bananen som jag och svärmor håller på att äta upp med jämna mellanrum varje gång vi går förbi köket här på jobbet, HEHE. Längtar tills de svenska jordgubbarna kommer!
 
 

Mitten på veckan

Tjoho, mitten på veckan nu! 
Onsdag också vilket betyder ny vecka, alltså v.22. Tiden går sjukt långsamt, men men. 
Jag har sånt sug efter choklad, pannkakor och i förrgår hoppade även keso in i bilden.. Tror att det har med kalcium kanske? Jag är inte den som gärna tar ett glas mjölk bara sådär direkt. Och choklad för att det alltid hjälper mot allt. Alltid. Igår var även en sån dag där chokladsuget var enormt stort men det enda vi hade var Wiktors choklad med popcornsmak (vilket såklart inte passar mig) och förstå hur nära jag var till tårar när jag öppnar ett brev som jag fått och det visar sig att min älskade moster skickat en liten chokladbit? Lyckan var total!!
 
 
 

Måndag idag!

Förut längtade jag efter måndagar för det innebar ju en ny vecka, men numera så är det onsdagar som är ny vecka och då blev måndagar plötsligt tråkiga igen. Det positiva är att nu är det bara 19 dagar kvar till Syfestivalen (haha). 
 
Träffade Elin och Hanna igår hemma hos Elin! Jättekul och mysigt att bara sitta och snacka och "catch up" med vart vi alla är i livet. Hanna har en dotter på 1,5 år, bor i radhus och ska börja plugga till hösten (jag skulle också kunna tänka mig att plugga igen faktiskt!), Elin ska flytta till en egen, nyrenoverad, lägenhet nu idag och jobbar för fullt och så jag. Ja, jag är väldigt nöjd med tillvaron jag med. Vi har alla uppnått många av våra mål vi har satt i livet, vilket känns riktigt jävla bra! Jag har haft som mål länge att bland annat äga mitt boende och ha ett bra fond-aktie-sparkonto och ja jag äger ju vårt hus med Wiktor samt att jag sparar varje månad i ett ISK-konto (blandat med aktier och fonder) samt ett annat konto. Det känns bra helt enkelt. Nästa mål är att vi ska ha en bil (vi ska kolla på en till våren). 
 
 
Nästa närmsta mål är att bjuda på en kanonbrunch! Tänker mig pannkakor, frukt, nybakade scones, marmelad, egengjord lemoncurd, kaffe, egenpressad juice, ägg, bacon och massor av mer. Får se när min mor kan *pik*. 
 
 
 
 

RSS 2.0