Lördag

Jag drar mig lite inför nästa punkt på listan, ja.

Ikväll har vi haft tjejmiddag hos Jessica vilket har varit supermysigt! Alltid lika kul med släkten!






Sitter även och kollar runt på olika raser! Är riktigt sugen på en till hund, men det är lite annat som ska klicka först!

Long time

Jag vet att jag är lite trög på att blogga ja. Ska fortsätta på listan också.
Men det jag ville säga idag var att de ringde från ett bemanningsföretag och bokade en intervju med mig i eftermiddag. Kul? Ja, om det inte var för tomatfläckarna jag fick på tröjan när jag gjorde lasagne på jobbet och att jag inte har nå smink alls. Inte ens med mig.
Men jag ska försöka vara positiv! Får åka förbi Bikbok eller något och köpa nån billig tröja... Att jag aldrig lär mig att jag inte kan ha vitt.


Pingis bad om min adress förut så igår fick jag hem dessa från LCC. Ska bli kul att testa!

Is it?

Man kan ju nästan tro att det är min födelsedag! Fick denna fina väska av min älskade My (vi har hängt hela dagen) och så fick jag mitt paket med hårgrejerna som jag beställt! Underbart!




Hon passade även på att fixa sina fransar gos mig


💜

3. Beskriv dig själv som hundägare

Jag tycker att jag är väldigt aktiv i min hund. Jag gillar att gå kurs med henne för att jobba på vårat band och förstärka våran "team"-känsla (jag tror inte på enbart ledare och följare). Vi ska ju båda tycka om det vi håller på med och vi har båda fastnar för viltspår så därav fortsätter vi med det. 
 
Jag tycker även att jag är tydlig när jag tillrättarvisar Penny till exempel. Hon vet att jag inte är rädd för att ta tag i henne när hon är sjukt jobbig men samtidigt så är jag inte långsam med att visa och ge henne beröm när hon gör något rätt. Ett exempel på det är för någon vecka sen då vi gick på promenad och Penny springer lös (som vanligt) och få syn på en hare. Jag blir såklart arg och ryter samtidigt som jag försöker bryta henne då hon stack efter den (sprang 3 varv då haren sprang i cirklar för att bli av med henne) och direkt när hon släppt jakten på haren och kommer till mig så berömmer jag henne med godis, kel och massor av glada ord för att berömma henne att hon bröt och kom till mig. Och om man ser det på det sättet så är alla hundägare lite schizo med sina "NEJ" och direkt efter "braaa". Ganska så kul! 
 
 
 

Selar

Köpte två nya selar idag till min fina lilla tjej! Att de hade halva priset var bra, men det bästa var att jag hittade just dessa två i hennes storlek. Alla andra selar var fulla av hjärtan och massor av annat tönteri som jag inte tycker hör hemma på hundar. Tog ett kort på en av väggarna som finns och nej, jag skulle aldrig få för mig att ens plocka ner och testa.



Men dessa två fick följa med hem! Tycker att den blommiga är precis på gränsen till pinsam dock, men fokuserar på att den ändå var fin på sitt sätt! Och att det är bra selar.



2. Berätta om din hundras

Penny är som sagt en korthårig chihuahua, dock så räknas hon ej som renrasig då hennes pappa har stamtavla men inte hennes mamma.
 
Rasgrupp; Grupp 9, sällskapshundar
Ursprungsland; Mexiko
Rasklubb; Chihuahuacirkeln
Specialklubb; Svenska Dvärghundsklubben
Varianter; Korthårig och långhårig
Vikt; 0,5 - 3 kg
Mankhöjd; 15-23 cm
 
 
Väldigt små hundar med väldigt stora personligheter. Jag brukar säga "En stor hund i litet format".
Småhundar brukar ju inte direkt vara kända för att vara uppfostrade, men de är inte omöjliga att fostra. Det är precis som med en stor hund (och barn.....!!); man måste sätta gränser och våga ställa krav. Jag ställer krav på att Penny ska uppföra sig när vi är ute och går och till 90% är hon superduktig! Hon börjar dock skälla och går in i sina "skygglappar" (där hon är som svårast att bryta) när hon blir överraskad, ibland ser en annan hund innan mig eller klassikern; när folk böjer sig över henne och ska klappa henne PÅ huvudet. 
 
Chihuahuor må vara sällskapshundar, men de går verkligen att jobba med på massor av andra aktiviteter! Det gäller dock att man börjar i god tid och har tålamod. 
 
 
 
 
Penny tycker varken om dusch eller bad, men det är inte så mycket motstånd direkt när hon måste duscha för att hon har rullat sig i något äckligt. 
 

Medan...

... jag går spåret med Penny så får ni en bild av min lunch! 
 
Köpte även två små älgben till Penny så att jag kan byta till mig klöven sen.
 
 

1. Berätta om din nuvarande hund/hundar

Så! 
 
Åkte iväg på ridning igår och imorse gick jag ut och la ett spår så därför blev det ingt om Penny igår. Men nu kommer det! 
 
Penny är en chihuahua som blir 3 år den 12 november och jag och Wiktor hämtade henne i januari 2012. Hon är en väldigt kärleksfull tjej som älskar att bli kliad men hon måste få komma fram och hälsa och bli kliad på sina villkor. När det kommer människor som hon inte rikigt accepterat än (sånt tar MINST 5-6 gånger regelbundna möten..) så skäller hon som en tok. Ibland lite mindre och ibland alldeles för mycket så att jag är nära på att sälja henne på blocket. Det bästa sättet att hälsa på henne är att totalt ignorera henne (vilket många har extremt svårt för) eller sätta sig på huk och försöka klappa henne på bröstkorgen. Alltså inte stå och luta sig över henne och försöka klappa huvudet. 
 
Hon och jag har gått valpkurs, vardagslydnad 1, 2 och 3 samt rallylydnad och viltspår 1. Vi satsar på viltspår 2 nu i september vilket vi båda tycker är jättekul och om vi har tur idag när vi ska gå spåret vid 17 så kanske vi planerar att gå med en domare nästa vecka för att börja kunna klättra lite. 
 
Hon är som sagt en chihuahua men eftersom hennes mamma inte har stamtavla så räknas hon inte som renrasig. Chihuahuor är alarmhundar från början, dvs. att om det kom någon främling/inkräktare så skällde chihuahuorna för att väcka de stora (och lata) vakthundarna, men nu klassas de som sällskapshundar. Dock så är de inga j*vla dockor som ska kläs i kläder och bäras i väska utan enda gången Penny får kläder är när det är minusgrader ute och hon ska ha sin vinterjacka för att inte frysa. Hon är även med oss ute och springer 5 km samt att vi går 4,5 km på mornarna (den här veckan har vi varit för lata...) så att bära henne i en väska är uteslutet. I bilen får hon sitta i knät eller i sin bur. 
 
 
Hon har alltid följt mig väldigt bra, men klart hon gärna springer efter en hare om det kommer någon. Tack o lov att hon lyssnar när jag bryter henne då. 
 
 När vi hämtade Penny så var hon nästan helt kolsvart förutom lite tan på tassarna, men med åren så blir chihuahuor ljusare. De ändras fram tills de blir 5 år ungefär. 
 
 

Tack Lina

Såg att Lina hade gjort den här listan och sånt kan ju vara trevligt! Har jag något att skriva om också. Ska dock göra det när jag kommer hem och sitter framför datorn istället så att det ser snyggare ut än när jag mobilbloggar!
Men såhär ser listan ut;

1. Berätta om din nuvarande hund/hundar
2. Berätta om din hundras
3. Beskriv dig själv som hundägare
4. Beskriv din tidigare hund/hundar
5. Vilka hundsporter har du utövat
6. Har du några hundrelaterade yrkeserfarenheter
7. Nämn tre hundraser som du aldrig kommer skaffa och berätta varför
8. Blandras eller renras
9. Hårda vs. mjuka träningsmetoder
10. Ditt bästa hundminne


10 dagar bloggfokus på min hund!

Kallt

Tyckte att det var kallt imorse. Kanske bara jag? Men det börjar ju gå åt det hållet... Trist.

I alla fall så är det ridning ikväll och jag hoppas inte att jag får en ponny igen (fast jag vet att jag kommer få det...).
Pratade även med Monica igår så hon och jag ska lägga spår imorgon vid 10 som vi sen ska gå vid 17! Efter det blir det födelsedagsfika hos My och sen vin hos Jennah.


Vill ha en häst, inte ponny.



Rätt sida av veckan

Nu är vi i alla fall på rätt sida av veckan! Pratade med Monica idag också om viltspår. Ska lägga ett med henne på fredag morgon och sen gå vid 17. Ska hinna träffa Mysan en sväng på kvällen. Som jag har saknat henne!!!
Här är i alla fall lite bilder från idag



















God morgon

Idag är jag och Penny dagmatte till lilla Wilja!



Tis

Känns konstigt att inte ha riddag på tisdagar längre.. Men det kommer väl då jag vänjer mig vid torsdagar.
Igår åt vi sushi till middag som var sjukt gott! Va riktigt längesen jag åt sushi faktiskt.



I alla fall så ska jag och Penny vara dagmatte på prov imorgon åt en liten chihuahuatik på 7 månader! Så söt liten krabat! Hoppas att det går bra fastän Penny kan vara en bitch!

Helgen



























Jag vet att jag är skitugly på sista bilden. Sånt som händer.

Mr.

Min Mr. Right!



Lördag

Sitter någonstans ute på Tjörn och har precis ätit lunch. Riktigt mysigt!



Fredag

Sitter i bilen mot Göteborg och jag måste berätta det som nyss gjorde min dag!
Wiktor satt och lyssnade på Spotify i sin telefon och jag är inne på hans konto (så man slipper reklamen...) också samtidigt fast jag inte lyssnar. Men i alla fall så kom spotifymenyn upp på min telefon som visade att Wiktor hade bytt låt och jag kunde verkligen inte låta bli så jag provade att trycka på paus. Det funkade. Wiktor blev irriterad på sin telefon (eftersom musiken pausade...) och startade igen, så jag pausade igen, hahaha!! Sådär höll vi på, fastän han inte va med på det, och som jag skrattade innan han insåg vad jag gjorde!

Min älskade man, så härligt att kunna jäklas med 💜



God morgon!

Köpte en kaffe vid Danderyds sjukhus idag istället för vid jobbet. Tänkte att jag kunde vakna till på tåget istället för på jobbet, haha!



Imorgon åker jag och Wiktor till mun syster i Göteborg. Har inte varit hos henne sen hon flyttade så det är dags.. Krockade dock med viltspår 2 på söndag men jag pratade med kursledaren Monica så hon och jag ska gå fredag och lördag nästa helg och så kan jag vara med på del 2 på söndag! Ska bli sjukt kul! Längtar tills jag får komma ut och lägga ett spår till råttan!



Annars då?

Jo tack. Jobbar måndag till torsdag den här veckan och på fredag ska vi åka till Göteborg. Stod att det skulle regna där borta... Yay.
Annars har det inte hänt mycket sådär sen sist faktiskt.. Gjort fransar och i kväll är jag ledig så då ska jag och gubben passa på att mysa lite med ost, kex och film! Imorgon har jag fransar inbokad efter jobbet och sen blir det direkt till stallet efter det. Äntligen börjar ridning igen! Kommer vara helt slut i kroppen efter det.





Klar

Blev klar med selen till Penny nu! Skulle behövs sy på symaskin för att det ska sitta säkert, så får ringa svärmor imorgon och fråga om jag får låna av henne.






Inte alls road chihuahua!

Jomen

Så att eh... Inget speciellt har hänt sådär. Bakis i lördags, brunch i söndags, jobba igår och jobb idag. Personalmöte drog ut på tiden så jag är på väg till jobbet nu.



Just nu.

Jag är riktigt dålig på att leva i nuet. Jag blir lätt deppig av tankar på framtiden, om hur jag vill att den ska se ut och att jag vill att den ska se ut så NU! Jag vill bo i Kalifornien. Jag vill ha ett hus med pool. Jag vill ha ett vardagsjobb som betalar bra. Nu. Nu. Nu. Helst igår. Och det gör mig väldigt deppig och framkallar lite ångest över att jag inte kommit längre än hit i mitt liv.
Men jag har faktiskt kommit långt. Jag har gjort mycket och framförallt; jag kommer göra så otroligt mycket till i mitt liv. Det är jag säker på





Fredagsplaner

Ska alldeles strax hoppa in i duschen. Ska iväg och träffa en gammal klasskompis i kväll så det kan vara härligt att ha rent och fräscht hår (i alla fall nu när värmen börjar gå ner lite). 
 
På tal om att värmen lägger sig; jag längtar efter att få springa i mina nya löparskor! Köpte dessa i Tyskland på semestern. 
 

God morgon

Gick upp och gick imorse innan Wiktor åkte till jobbet. Det var riktigt skönt, men jisses vad trött jag var... Så därför gick jag och la mig igen när vi kom hem, haha!



Lite nytt!

Köpte lite garn och en tarotkortlek idag! Ska virka en sele till Liam och så ska jag lägga lite kort i kväll, tjoho! Och beställa knäppen till spelarna så att de går att använda





Ännu en

Jag och Wiktor skulle upp och gå imorse egentligen meeeen kan ju säga att vi ändrade oss när vi tittade ut.

Sitter på jobbet och har virkat klart ännu en sele till Penny. Ska förbi Panduro idag och se om de har några spännen samt så måste jag förbi en garnaffär för att köpa garn. Har två påsar och en sele beställt hittills!



Nästan klar

Fattas bara spännen på sidan och ett knäppe på ryggen! Stolt över mig själv faktiskt!










Hon är inte lik matte när det kommer till att bli fotograferad...

Heat.

Istället för att sitta inne i vår lägenhet utan balkong och gräsmatta så begav jag och Penny oss till svärföräldrarna för att kunna sitta ute i det fina vädret!


Så jag och min kära svärmor sitter och dricker lite saft at the moment

Tjoho!

Fick mina napphållare jag beställde i helgen idag! Trodde att de skulle skickas nästa vecka, men nope! Härligt! Så nu ska jag testa virka ihop dem och sälja. Eller lägga i en låda och vänta typ 3 år tills det är dags för mig och Wiktor? Eller så är det ju perfekt doppresent! Men det är inte direkt supermånga i min omkrets som ska ha barn... Annars åker de upp på vinden. Eller varför inte donera till BB? Äsch, onödiga spekulationer såhär på kvällen.






Jag och Penny kastade lite boll i kväll också. Mitt hjärta bar bollen ända hem när vi va klara!

Work

Jobba idag. Imorgon är jag ledig så får se vad jag hittar på då! På torsdag ska jag in till stan efter jobbet och leta efter en tarotkort... Lina hade en som jag kunde få, men det kan vara kul med två!



Måndag

Blev en powerwalk imorse. Riktigt skönt när man väl kommit ut! Sitter just nu och äter lunch, ryggbiff med sparris från igår. Sitter också och virkar en drake! Började med att översätta mönstret vilket var lättare än jag trott ( i alla fall om det blir rätt i slutet).


Såhär ska slutresultatet bli, så vi håller tummarna att det blir så också!



Slappdag

Idag har nästan verkligen varit en slappdag! Vi va ute och tog en powerwalk imorse på 45 minuter vilket var riktigt skönt (fast klibbigt!). Blev en dusch och sen mera angry Birds....
Har precis gjort lite lunch och vi ska iväg på bio kl 18 och se den där nya med Guardians av något. Hoppas den är bra! Så skönt att ha bion 10 minuter hemifrån eftersom vi lämnar Penny hemma.



Angry birds

Satt uppe till 00.00(!!) inatt och spelade angry Birds. Jag och Wiktor kör varannan bana och det är faktiskt riktigt kul! Jag brukar inte spela tv-spel direkt så blev lite förvånad att jag orkade vara vaken länge.
Vaknade till vid 6 för all åska och blixt. Helt sjukt vilket väder... Ska bli intressant och se vad blixten förstörde nu (minns det stora trädet för några dagar sen..!). Somnade i alla fall om men vaknade till efter en obehaglig dröm och det mullrar fortfarande? Verkar ha hållit på i evigheter..

Jaja, här får ni en bild från gårdagens middag. Homemade!



Bollkastning

Var ute och kastade lite boll med Penny nu i eftermiddag! Så kul att se när hon springer som en tok efter bollen. 
 

Midsommar

 
Hittade bilder från i midsomras som jag inte lagt upp! 
 
Lite failad pussbild eller hur? Bjuder på den
 
Avslappnad klädsel är det som gäller i Hundby!
 
 

Framtidsplaner

Ligger här hemma i soffan och kollar på Böda Camping. Blir sjukt sugen på att campa! Med husvagn eller husbil då. Tältade två gånger på Sweden Rock Festival och det räckte. Jag är alldeles för bekväm för tält och uppblåst madrass (även fast det kan vara mysigt också att sitta och spela kort i och så, men inte sova). Med det började jag tänka på var vad vi ska hitta på för resor nästa år. Med risk för att låta bortskämd så har jag fått in en vana att flyga i alla fall någon gång per år! Får dock se om det blir någon flygresa detta år? Satt och kollade på resor till Maui på vår 4-års dag så det kan kanske vara värt att skippa en resa i höst för att spara pengar till att åka till Hawaii i februari/mars? Eftersom jag har slutat skolan så har jag ju i alla fall ett halvår på mig att jobba och spara (vi är ganska duktiga på att spara när vi vill ha något så det brukar gå fort, peppar peppar). Får i och för sig se om jag kommer in på den utbildningen jag vill men då har jag ju fortfarande fram till januari att jobba!
 
Men, frågan är ju då i fall man kanske tar Maui (eller Hawaii/Los Angeles) i vår och sen kanske campar nästa sommar? Farfar har ju en husbil som man kanske kan få låna... Skulle vara så jäkla mysigt! 
 
 
Eller...
 
 
Eller både och?
 

Fredag

Idag har känts som lördag! Började med brunch efter att ha varit ute och kastat lite boll med Penny, mums!


Vid 13.20 blev det veterinärbesök för att kolla så att vår lilla jänta är frisk och veterinären sa att hon var hälsan själv! Alltid skönt att höra!



Efter det så åkte vi hem till mamma och Mats för att sen åka och äta middag på Aya Beach Club i Nynäshamn. Riktigt gott och jäklar vad mätta vi blev!! Helt sjukt!!

Vatten, vin och P2









RSS 2.0