Måndag

Jaha och snart är måndag slut. Kändes som om att jag gick upp mitt i natten imorse, men nope, klockan var faktistk 6.30 (typ mitt i natten ändå haha). 
 
Känner mig inte alls pigg faktiskt. Inte sjuk eller snorig, men sådär ett mörkt moln hängandes över mig liksom. Troligtvis något som är ganska vanligt eftersom ljuset försvinner och sol gör en gott! Har i alla fall Sy- och Hantverksfestivalen att se fram emot på fredag! WOHO! Men har faktiskt inte planerat in något av vad jag vill köpa (vilket är lite olikt mig...). Tänkte mest kolla på olika kurser faktiskt! Vill lära mig sy underkläder hos B,Wear och även göra koaffer hos Marika Smith... Tänkte iof kolla efter ulltyger! Är ju inne på ullkläder just nu. 
 
 
 
 

Neråt

Bland det jobbigaste med att vara kvinna är pms. I alla fall för mig och verkligen efter att Haylie föddes. Jag har väldigt stora berg-och dalbanor i känsloregistret och ibland är det verkligen sjukt jobbigt att tackla det. Som idag t ex, jag red Atom och vi hoppade medan Jennah höll Hallonkan och det var så sjukt härligt att rida igen!! Men så dimper känslorna neråt så hårt utan anledning. Jag är deppig, känner mig ledsen och tycker att livet suger. Drömmer bort om hur mitt hade kunnat se ut (fastän jag är väldigt nöjd med mitt liv). 


Jag tycker t ex att det ska bli sjukt jävla jobbigt att Haylie ska börja på förskola samtidigt som jag längtar efter att få jobba. Jag hatar tanken på att någon annan ska ta hand om henne, när jag och Wiktor gör det bäst, samtidigt som att det ska bli skönt med en lön igen. Pengar får drömmar att bli till verklighet och mycket vill ha mer så då måste det jobbas. 

Känner även att jag skulle kunna flytta från Stockholm ut till bushen för att komma ner i tempo och all yttre påverkan. Så jävla less på Stockholmsstressen. 

Nej usch.. Jag vill ha solljus och värme. Och lite gladare pms-besvär. 


YUM YUM !

Idag blev det kalas för min kusin och moster! Det bjöds på riktigt goda smörgåstårtor! 


Billigt blir alltid dyrare i längden

Var i centrum igår och sprang in på Naturkompaniet för att hälsa på Carro och även lära mig lite om lager-på-lager-tjoss. Köpte ett par ullstrumpor till Hallonkan och tänkte gå och köpa ett lager 2 ställ när pengarna trillar in. Väntar på ett par vinterstövlar som är på g hem nu också och se om de funkar. Behöver de två par vinterskor eller hur funkar den biten? Suck. Känner mig lite smartare, men fortfarande helt lost i djungeln. Vet i alla fall att jag letar efter kläder som är "bluesign approved". Bluesign har tydligen en lista på över 900 gifter som är förbjudna i deras kläder. Fatta att det alltså finns kläder som kan ha hur många olika gifter som helst i sig?! Det är fan sjukt. 
 
Hoppas på att Isbjörn of Sweden ska ha utförsäljning på Outletbutiken snart. De hade det förra året och då var Wiktor där och passade på att köpa en vinteroverall och en vanlig overall. Jag hade inte så stor aning om hur dyrt det är med barn. Ska iof kolla runt på köp-och-sälj-sidor också tänkte jag.. Herregud vilken djungel. 
 
 
Tog den här i storlek 92. Då kan hon förhoppningsvis ha den nästa säsong också! Hoppas verkligen att den funkar! (Den var på rea så jag vet inte om det går att lämna tillbaka/byta?)
 
Meeeen så ni som funderar på julklappar (mamma) (ja det känns girigt att skriva såhär) till Haylie; köp gärna i ull! 100% ull, merinoull osv. Ull är riktigt jäkla bra! Inte bara lätta att hålla rena utan andas bättre osv.  
 

Djungel

Hela den här djungeln av vad barnen ska ha på sig i vinter. H e r r e g u d ! 
Jag skulle vilja ha en Isbjörn of Sweden-vinteroverall till Hallonkan (vi hade en förra året till henne), men de är så fett dyra. Men bra. Men dyra. 
 
 

Så sjukt mycket svamp

Igår hängde vi i skogen, käka korv, bullar och hittade massor av svamp! Idag gick vi till samma ställe, käka korv, grädda pannkakor, åt bullar och hitta massor av svamp. Satan vad svamp vi har hemma nu. Och Wiktor gillar inte ens svamp. 
God morgon!

I onsdags så fick jag lock för högra örat och har inte hört något på det örat sedan dess. Kört revaxör hela helgen utan resultat så jag ringde och bokade tid på vårdcentralen för att få det uppkollat nu. Det sitter lite på balansen så ibland snurrar det till ordentligt i huvudet... Känns som om att jag har varit full och isolerad sen i onsdags! 
 
Men trots det så har jag ändå kommit ut i helgen då vi grillade korv i Rönninge By i fredags med öppna förskolan, jag och Marie cyklade en sväng och hittade svamp i lördags, jag var iväg på tjejkväll med de andra mammorna som jag har lärt känna i lördagskväll (vi hade askul!) och i söndags var jag på UngaAktiespararnas utbildning "Grundkurs i aktiesparande". Skulle säga att 75% av kursens innehåll visste jag redan och 25% var nytt. Kändes bra. Ska kolla in när de har nästa steg i utbildningen! 

Satt igår och lite nu på morgonen och kollade igenom mitt Avanzakonto samt startade ett konto hos Nordnet också. Kollar över mina aktier och fonder, bevakar lite vad jag vill köpa och vilka jag ska sälja. Har även "städat" lite och döpt om mina ISK-konton till "pension" osv. Känns riktigt bra! Taggade till och gjorde en liten 5-års plan i mitt huvudet med renoveringar, barn, häst, sparande och sånt. Jag vill ju köpa en häst, men tänkte att det kanske blir smidigare att göra det när barnen är lite större. 
 
Gjorde en lista på 100 mål att nå som jag ska uppdatera lite nu känner jag. Livet svänger ju och så gör även livsmålen ibland. 
 
 
 

RSS 2.0