Sista dagen

Idag är sista arbetsdagen på 1,5 år. Helt sjukt. Det längsta uppehållet jag har haft från att jobba sen jag var 17 år (sommarjobb 3-4 år innan räknas inte liksom) är en månad. En hel månad på raken alltså. Har inte ens haft sammanhängande semester som varit så lång! Det var juni 2011 då jag jobbade som timvikarie och det var heeelt lugnt hela juni. Och nu så ska jag inte jobba på 1,5 år? Och framförallt - jag ska gå hemma nu tills bebis tittar ut vilket kan bli närsomhelst innan 29 juni (då har jag gått 42 fulla veckor och man får inte gå längre än 42 veckor i Stockholms län tydligen). 
Självklart har jag redan bokat in tre fransar och skrivit en lista på saker som behöver göras hemma. Att enbart flytta mig från säng till soffa skulle driva mig till vansinne. 
 
 
Men det blir nog bra det här. Ska hämta ut lite fina tyger på vägen hem idag så imorgon kan jag faktiskt klippa ut mönster och göra lite kläder! 
 
 
Bild lånad från Zicca Fabrics hemsida
 

Dagens




Min fantastiska mamma

Idag bjöd jag mamma på afternoon Tea på Weinercafeet på Biblioteksgatan. Det stället är supermysigt och fikabröden är riktigt goda. Mysigt med en stund bara mamma och jag dessutom. 


Finns inga ord för hur mycket min mamma betyder, hur mycket hon har ställt upp, alltid funnits där, alltid brytt sig och alltid gjort så gott hon kunnat för mig och Angelica. Hon har inte bara agerat mamma utan även pappa, vilket inte alltid varit en lätt uppgift med två tonårstjejer. 
Jag tycker att hon har gjort ett väldigt bra jobb med, i alla fall, min uppfostran och jag hoppas att jag kan ge mina barn en lika bra och trygg grund i livet. 



Needy baby

 
Bevis på att jag är krävande, haha! 
Har bokat en mysig stund med mami på söndag bara hon och jag. Tror att hon kommer uppskatta det.. Det är trots allt de små sakerna som gör livet. 
Måste bara komma ihåg att skicka adressen dit hon ska på söndag innan hon åker hemifrån, haha! Eller så kan jag bara säga åt henne vart hon kan parkera iof så kan vi gå sista biten.. Eller mötas upp. Jaja, jag får tänka ut något smart! 
 

Segt

Yes, nu är vi där. Där tiden står stilla. Eller, där det känns som om att tiden står stilla i alla fall. Slutar jobba på tisdag och dagarna går långsamt (kvällarna går dock superfort?) men längtar tills jag kan ligga hemma och bara sega på morgonen! Ska bli sååå sjukt skönt! Få klart lite virkade saker jag påbörjat samt sy lite. Så på ett sätt hoppas jag att bebis stannar inne en stund till, samtidigt som den mer än gärna får titta ut. Hade lite "mensvärk" tidigare idag så kroppen förbereder sig i alla fall tackolov. 


Stannade vid det här rödljuset idag när jag hämtade lunch! Mer kärlek till allt! 



Även om jag inte jublar över mina bristningar så stör de mig inte faktiskt. 

V 37+6




2-4 veckor kvar

Jag är så sjukt less på den här kanonkulan nu. Jag vill ha tillbaka min gamla kropp (som jag helt plötsligt uppskattar nu!!) 



Lekpark

Idag var jag, Lina och mamma i en hundlekpark i Tungelsta! 



















Snart helg!

Tiden går fort nu. Eller, i alla fall efter att det har varit onsdag... Haha. 

Donade lite igår bland växterna






Tror att jag nog ska flytta vinrankan ut i solen. Står att den kan planteras både i sol och skugga, men tycker att den ser lite trött ut av att stå under tak ute. 


Satte ner mammas tomater i större kruka! Det svåraste är att veta hur mycket man ska vattna... Jag tror definitivt att jag övervattnar mina växter ibland...

 Min gurka växer så det knakar!! 



Lök, rödlök, morot, svartrot och rödbetor växer på i alla fall 

Tisdag

Här sitter jag och toksvettas medan alla andra fryser typ. Skulle kunna sitta ute hela dagen bara för att svalkas, men nope. Sitter längst in där ventilationen inte når riktigt så mycket som jag vill och vi har ingen fläkt heller (den har fått fötter).
Längtar efter den sista maj för då slutar jag jobba vilket betyder att jag kan ta en svalkande dusch och sitta ute på baksidan hur mycket jag vill och när jag vill innan bebisen kommer! Ska bli riktigt skönt. Tänkte försöka sy ett babynest då också när jag har tid för nu orkar jag inte riktigt... Tvättade bebiskläder igår och jäääklar vad mycket! Fick massor av kassar från min syrra så jag tror absolut att vi har så det räcker och blir över i storlek 50-56. Och om det inte skulle räcka så får vi väl åka och köpa mer, inte mer med det helt enkelt. Förhoppningsvis blir det en varm sommar där det räcker med tunn body och filt. 
 
Saker löser sig alltid i alla fall. 
 
 
Enbart de ljusa plaggen...
 
 

Fredag den 13e

Tänkte börja med att fråga vad för otur det är som kommer ske idag meeeeeen så kom jag på att jag vaknade ju faktiskt strax innan 4 imorse så det får fan räcka där. Är sjukt trött just nu samt jättevarm och inte nog med att jag vaknade utan jag var tvungen att gå upp och kissa. Har aldrig gått upp mitt i natten för att kissa under graviditeten, men inatt blev det annorlunda. 4 veckor kvar till mållinjen så sprack rekordet. 
 
Är som sagt jättetrött och längtar tills klockan blir 14 då vi stänger och åker hem. Måste förbi och handla lite (som vanligt...) efter jobbet, men sen så ska jag nog skuffa över allt jobbigt på Wiktor och lägga mig och vila. Eller, en tvätt kan jag faktiskt sätta igång, men disken, dammsuga och bädda sängen får min karl ta. Det är trots allt han som har fyllt år och ska ha gäster. 
 
 
Men ska dricka massor av vatten nu så kanske jag blir pigg ett tag! Eller ta en glass. Har precis tryckt i mig 4 kiwis så borde få någon slags sockerkick. 
 
 

Suck

Min telefon har sjungit på sista versen i ungefär 1 år nu och igår la den av ytterligare ett steg - den tog bort alla kontakter i min telefon. Gr8. Inte nog med att den stänger av sig när jag tar upp kameran, SnapChat, internet, ibland sms och ibland av lite annat utan nu ska jag vara utan nummer också, suck. Alla sms är ju kvar så några numren har jag, men inte resten. Är så trött på telefonen att jag inte ens är förvånad eller orkar bli arg på skiten. Den är tejpad och trasig så jag förväntar mig liksom inte att den ska fungera som vanligt. Får ladda den minst 3-4 gånger per dag. Längtar så efter en ny fungerande telefon... Min bindningstid går ju ut idag, men eftersom de inte informerade om att jag måste säga upp abonnemanget också när jag var inne och frågade i februari, så har jag såklart inte sagt upp det och måste betala för 3 månader till. Surt. Varken Telia eller Telenor verkade veta hur man böt opperatör och ändå behöll numret så det lär ju ta ett tag innan allt blir som det ska dessutom. 
 
Kanske inte verkar som en big deal, men i och med att vi går in i vecka 36 imorgon och jag behöver kunna få tag på Wiktor om något skulle hända så ÄR det en enormt big deal för mig att ha en telefon som jag litar på inte stänger av sig själv bara sådär. Den kan dö trots att jag har 75% batteri och jag får inte igång den igen om jag inte stoppar in laddaren och det fungerar inte att ha det så. 
 
 
 
 

Puh

Jag är på riktigt färdig med den här magen nu alltså. Det är okej. Bebis får mer än gärna komma nu och inte om 5-7 veckor... 
 
 
 
Precis såhär känner jag mig, men utan ett riktigt leende. Jag kan ta att sömnen är i orytm, men jag skulle så gärna vilja känna mig smidig igen... Kunna ställa mig upp utan hjälp, ta på och av skorna utan att det är jobbigt. Gå en promenad i skogen med Penny och hinna till skogen innan jag är trött och slut. 
 
 

Soligt och varmt

Herregud vad skönt det har varit med så många lediga dagar! Vi var lediga i onsdags för vi hade föräldrarkurs samt barnmorskebesök inbokat. Vi jobbade dock igår, men det var ju kort dag så det gjorde inte så mycket. 
Wiktor fick upp staket i torsdgs vilket är superskönt!! Tills Penny traskade igenom buskarna över till grannen för att be honom dra dit pepparn växer då vi insåg att vi behöver fixa så att hon inte går igenom buskarna. Så därför klipper W av kompostgaller och sätter för så får vi hoppas på det bästa. Självklart så jobbar jag på att hon ska lära sig ignorera grannarna, men hon är trots allt en envis alarmhund så man kan inte alltid få det 100. 
 
 
 
Grannarna har sitt staket vänt åt det här hållet också så jag gav Wiktor fria händer att välja själv. Dock vet jag inte om jag föredrar det åt andra hållet ändå... Men samtidigt så är det ju bara skog utåt så det är inte direkt någon som kommer gå där och titta? 
 
 
 
Ska göra mig lite mer iordning nu för jag ska träffa Evelina inne i stan för lunch. Thomas och Lina kommer förbi om en stund för Lina ska kolla på bil här i Vallentuna! Tänkte försöka övertyga dem om att ta E18 hem så de kan släppa mig i Mörby vid tunnelbanan.. E18 är faktiskt en mil kortare än E4an. 

Dagarna rullar på

Var inte bara jag och Wiktor som hade huvudvärk igår verkar det som. Kanske för att solen kom helt plötsligt i helgen? Kroppen har inte hängt med och vant sig riktigt än vid värmen? Vi drack massor av vatten, men det hjälpte liksom inte. 
 
Efter jobbet så åkte vi till Marie och Thommie där Marie bjöd på lax, så gott! Vi satt även ute och åt vilket var första gången för i år, ÄNTLIGEN! På torsdag så tror jag nog att jag och Wiktor ska inviga våran uteplats med frukost. Det skulle vara så mysigt. 
Jag som försöker att inte planera in något på mina lediga dagar för att kunna vara med spontan samt vila fixar inte alltid det, så på torsdag tänkte jag lägga ett viltspår till Penny. Har blod och 2-3 klövar (HINT) och skogen en liten bit från mig är väldigt bra att köra i. Det borde bli lagom tycker jag. Frukost ute på altanen, gå och lägga viltspår, hem och fika/luncha i 1-2-3 timmar och sen gå spåret. 
 
 
Imorgon ska vi på en föräldrarkurs på MVC och sen besök hos barnmorskan för att lyssna på hjärtat och sånt. Ska bli spännande! Går redan in i vecka 35 imorgon och jag känner mig ganska så färdig med magen faktiskt. Mysigt att känna sparkar, ja, men jag är liksom trött på storleken, att jag sväller, ont när jag vänder mig i sängen osv. Det är okej, jag är klar. Men ja, 5-7 veckor kvar bara, puh. 
 
 
 
 
 

Pill på tomten!

Mamma, Mats, Micke, Ofelia, Wilmer, Enya och Sigrid kom över idag för att hjälpa till att ta ner den stora enen! Om det ens va en en? Nåja, den är borta nu i alla fall! THANK GOD! Vilken skillnad det blev på ljuset. 
Jag är lyckligt lottad som har en sån underbar familj och underbara människor runt om mig. 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Har planterat lite saker i pallkragen samt att jag fick ner blåbär och hallon närmare äppeträdet! Såklart var den bilden "för stor" för att komma upp så därför är de inte med.. Slänge även ner några potatisar i jorden där så får vi se om det händer något. Vem vet? Man måste ju chansa och om jag ändå ska kasta dem så kan jag lika gärna kasta dem i jorden. 
 
Wiktor kom med förslag om att göra en enda lång "pallkrage" längs hela staketet efter att vi får bort stubben. Det ser jag verkligen fram emot!! 
 

RSS 2.0