Easy like a monday morning

Vet inte exakt, men jag hoppas på det i alla fall. Ska försöka ringa och prata med försäkringskassan nu idag (det var hög belastning just nu så jag får prova senare helt enkelt...) om att lägga in den inkomst jag hade när jag jobbade extra i höstas och våras samt få ordning på det här med sjukskrivningen. Kan ju inte gå inkomstlös direkt tills bebis anländer... Mitt tradeande är fortfarande på nybörjarnivå så där blir det inte tillräckligt med inkomst (än! Men en vacker dag). 
 
Annars då? Jovars. Livet rullar ju på. Jag kan inte göra så mycket åt att min graviditet blir värre och värre med alla besvär, men förhoppningsvis så behöver vi inte gå alla 40 veckor utan kan få en igångsättning tidigare. Vi ska förlossningsplanera efter att vi har gjort det sista TUL-et, ser väldigt mycket fram emot det! 
 
 
Har inget inplanerat idag så satte mig och sydde klart amningsinlägg och extra inlägg med plastad frotté till babynestet nu på morgonen. Ska hitta någon lunch att stoppa i mig också och sen så tänkte jag kanske kolla på en film... Jag är urdålig på att kolla på film och serier, men jag måste ju fördriva tiden på något sätt. 
 
 

Fri-Yay

Igår var ingen rolig dag. Tackolov så har idag varit bättre och blev lite bättre nu efter att jag tröstshoppat... Dock inga stora saker utan mer strumpor till Haylie, duschkräm till mig och sen plastad frotté att ha i babynestet. Men vågar inte direkt tröstäta choklad så det här är bättre i guess. 
Har precis ätit lite lunch som bestod av en kycklingfoccacia. Gott. Får se vad mitt socker säger om ca 45 minuter när jag ska mäta det. Igen. För diabetesen har ju såklart inte hållit sig stabil utan mornarna har varit höga så nu får jag tabletter samt ska sticka mig hela tiden för att hålla det på en bra nivå. Det positiva i allt är att utöver att gå till en vanlig barnmorska så går jag även till en specialist numera. Eller, går och går. Ska dit om 2 veckor igen och sen får vi se. Vet att vi ska dit i november också en gång, och med min tur lär det väl bli i alla fall en gång till där mellan. 
Jaja, skit händer. Kan inte göra något åt det så nu blickar vi framåt och hemåt (tänkte gå och lägga mig och försöka sova/vila för jag är fett trött) 

(null)

(null)


God morgon

I fredags eftermiddag fick jag tid till läkaren för att prata lite om diabetesen och hur jag mår och hon sjukskrev mig från och med i fredags tills den 29/11, så man skulle kunna säga att idag är första "riktiga" dagen som sjukskriven. Sitter just nu och äter frukost med en tiggande Penny bredvid mig och funderar på vad jag ska göra idag? Wiktor lämnade Haylie på förskolan imorse (vi har inte kommit överens om hur vi ska göra med hennes tider nu) så hämtar jag henne sen i eftermiddag. Kommer ta ett tag att landa i allt det här och att hitta en ny rutin... Och framförallt acceptera att min kropp inte fixar som förut. Vaknar varje gång jag vänder mig på nätterna för att jag har så ont och de senaste nätterna har jag även börjat vakna vid 4-tiden också? Kan jag inte bara få sova en hel natt nån gång liksom?  
Jaja, det finns ju alltid värre saker. 

I helgen var vi hos mamma och Mats för att hjälpa till på deras tomt. Jag bidrog mest till den sällskapliga delen men klippte faktiskt lite utav två små träd (Jag ser mig inte själv som den som inte hjälper till alls oavsett mitt skick, finns alltid något jag kan göra!). Älskar att träffa min familj för de betyder så mycket för mig. Min morbror berättade att de hade köpt hus också! Superkul och ska bli kul att få åka dit senare och titta! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)
 
Åt lunch och provade även lite glass efteråt och sockret ska ju ligga under 8 efter frukost, lunch och middag så jag var klart godkänd! Skönt! Har upptäckt att mitt "problem" är att jag har lite högt socker på mornarna ibland och tror att det var en sån morgon som fick mig på fall. Inte för att det är något negativt egentligen för med graviddiabetes så har barnmorskan extra koll, jag har bättre matvanor (frukost, mellis, lunch, mellis, middag, kvällsmål), vi ska på två tillväxtultraljud och förhoppningsvis så behöver vi inte gå över tiden. Men i alla fall att jag är hög vissa mornar är okej så länge mitt socker inte blir högt mer än 3 gånger på en vecka. Hoppas det håller i sig. 

Helgen borta!

Allra redan. Har varit hemma sen i torsdags dessutom för Haylies förskola hade planeringsdag, men herregud vad skönt det har varit för kroppen att vara hemma. Åkte ner till landet i fredags efter att jag varit hos sjukgymnasten och fått en TENS-apparat och när vi kom ner så hade mamma, mormor, Lina och hundarna redan infunnit sig till rätta. Därefter trillade en efter en in för att joina vårt härliga sällskap. 

Lördagen bestod av att de andra rev och byggde om tegelväggen till källaren och dona medan vi andra tog hundarna och gick i skogen. Hade tackolov foglossningsbältet på, men satt med TENS-apparaten sen. Den har faktiskt funkat typ. Den har tagit bort en smärta, men jag undrar om den smärtan ersattes med en ny eller om den nya alltid funnits där under men inte lika stark förrän nu när den ena smärtan mildras? Hajar ni? Det känns som att jag har gått på en stock, halkat till och hamnat med båda fötterna på varsin sida av stocken och dunsat rakt på med härligheten. 

I alla fall så åt vi kräftor senare på lördagen och senare på kvällen åkte vi hem. Jag, mamma o Haylie hade sovit lite illa och eftersom ingen av oss var/är 100 så kände vi att vi kanske skulle sova bättre i våra egna sängar. 


Igår var vi iväg till Näsaängs lekplats med Carro, Tom och barnen så de fick busa av sig. Åt lite plocklunch som vi köpte med oss också samt grillade marshmallows. 

På eftermiddagen/kvällen mötte jag upp mamma, Lisa och Lina för att möta Jessica på donken i Hägersten där vi åt middag innan vi gick på PIK och såg Al Pitcher! Vi såg honom för något år sen uppe vid Cirkus och nu ville han testa några nya saker inför sin turné nästa år. Riktigt kul!! Efter det var det hem och hopp i säng och nu sitter vi här, i bilen på väg in till jobbet. Ska se "En värsting till Syster" ikväll på antingen Chinateatern eller Oscarsteatern, men helt ärligt så är jag inte så jäkla taggad. Har ont, sover illa och det regnar. Mja. Vi får se. Kanske bara kollar på första akten... 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Tisdag

Igår fick Wiktor rodda med Haylies ridning. Jag orkar inte helt och hållet gå med längre (och tycker även att det är en bra sak att han också engagerar sig i hennes hobby såklart). 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

Han sket inte på sig så mycket över de "stora och farliga" hästarna tackolov. 

Söndagsfeeling

Trotsade min foglossning och donade i trädgårdslandet idag! Drog bort ogräs, drog upp vitlöken, skördade squash, morötter och mer. Kändes sjukt skönt. Blev även klar med babynestet jag påbörjade för någon vecka sen med Rosanna och igår blev jag klar med Haylies ullkappa. Har varit så sjukt orkeslös så det här kändes verkligen bra att få gjort och avklarat. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Imorgon är det en ny sockermätardag tänkte jag också... Har börjar vänja mig vid graviddiabetesen så livet börjar väl rulla på så gott det går. 


RSS 2.0