Modesty Blaise

Den 11/12-13 var den värsta dagen i mitt liv. Jag fick inte en chans att säga Hejdå, men mitt hjärta sa att du förstod och att det va okej. Du skulle ju få må bättre nu. Du mår bättre nu. Du springer säkert på gräset efter en boll och har dragkamp med någon rolig kompis. Kanske Kiro? Äter massor av godsaker och gosar ner dig mjuka, varma täcken. Kanske en lika mysig soffa som du nästan alltid låg i?

När du gick bort så dog en del i mig med dig. Jag kände mig vilsen och lugnet du alltid gav mig var borta. Nu den 3/1 och 25/1 var du tillbaka med mig igen och lugnet är tillbaka även om tårarna kan börja rinna närsomhelst. Du ska få läka nu, precis som mitt hjärta. Tack för allt du gav mig. Jag älskar dig.



Onsdag

Imorse var väl inte riktigt min morgon, men det gick över tackolov.
Skolan gick också är. Det funkade.

Efter skolan så fixade jag fransar på Mimmi och vi bokade även att hon ska komma hit och göra på mig nästa onsdag! Hon har också gått en kurs, så det är ju perfekt att kunna byta!





Mums




love

Jag älskar att komma hem till mamma! Igår åt vi en supermysig plockmiddag.






Vi drack även mousserande som jag köpte i Luxemburg och är Luxemburgs mousserande. Väldigt gott!

Finally

Imorse vaknade jag av att Wiktor skulle åka till landet vid 7 och eftersom jag skulle till mamma så packade jag ihop mina saker och åkte jag med. Lyckades väcka henne vid 8 och fick frukost när jag kom hem dit! Mums!

Lite senare åkte vi till en mässa (såna där som vi åker på ibland) och jag gjorde ett A.E.G som handlade om hur gammal kroppen va och det stack riktigt ordentligt i samvetet mot mig själv när hon sa "55 år". Jag måste med andra ord börja äta renare mat. Vilket jag halvt tycker att jag gör, men ja. Jag kan alltid bli bättre.

Så för att motbevisa mina 55 år så åkte jag och Lina in till Swahili Bob och gjorde klart min tatuering. Så nu är den klar!! Jag är ett riktigt badass (HAHA).





Kommer inte att lägga ut en bild på tatueringen förrän den har läkt klart.

Jag har en underbar familj som jag är så glad över!!

Bored




Bored

Såhär går det när man har tråkigt!

Full vecka

Hela veckan känns full. Igår tränade jag efter jobbet, idag rider jag efter jobbet, imorgon och på torsdag har jag fransar efter skolan och jobb. Bara fredag som är fri! Ska gosa med min karl då för han åker till landet lördagmorgon (kommer visserligen hem på söndag, men ändå). Jag kan inte följa med iochmed att jag ska fortsätta min tatuering på lördag.
Ska sova hos mamma då så det blir mysigt! Längtar redan! Men jag börjar med att göra bra ifrån mig på ridningen i kväll.




Oemotståndliga

Mitt hjärta smälter! Hur söta är inte dessa små liven? De kommer från Bulliebompa's Miniatyrbullterrier och det är även därifrån jag lånat bilderna. Men så jäkla söta!!







Önsketänkande från Fröken Gnäll

Ibland önskar jag att jag också kunde lägga mig på mattan och äta på något gott. Inte behöva städa för en gångs skull. Inte behöva se vad som behöver göras utan bara ignorera det. Tänk om jag trivdes i ett stökigt hem och va glad över det? Vad lätt livet skulle vara då!



Söndag

Ska snart in på 55 minuter zumba och när jag kommer hem igen, efter en dusch, så ska jag lägga mig i soffan och läsa! Alla barn med respektive och barnbarn till mamma och Mats va inne i stan och fikade igår på Wayne Coffee i Akademibokhandeln, så jag passade på att kolla runt lite!


Dagens

Behöver jag säga mer?







Café

Sitter just nu och fikar med mig själv för att fördriva tiden lite och hålla mig undan från kylan innan jag ska ha möte med min chef.
En tjej inne på cafét står och pratar så gott om 5:2 dieten och att hon ska köra på den och att hon får äta vad hon vill då och samtidigt få ner i vikt.
Först så måste jag verkligen säga att jag beundrar dem som orkar hålla på med dieter! Jag är så långt ifrån en dietmänniska man kan komma, så att vara så bestämd beundrar mig samtidigt som jag inte tycker att man ska krångla till det och straffa sin kropp på det sättet. Jag tror inte att det är dieter vi behöver utan jag tror att vi behöver motion och styrketräning. Och gärna innan vi blir så överviktiga att en bypass står på tavlan.
Jag räknar inte kalorier, men det jag däremot gör är att hålla koll så att jag inte äter mer kalorier än vad jag gör av med. Ligger jag hemma på soffan en hel dag så behöver jag inte 2000 kalorier för jag har inte brännt mer än 2000. Tränar jag så att jag förbränner 2300 kalorier, ja men då kan jag ta ett glas cola om jag vill (även fast det är onödigt). Så länge du inte stoppar i dig mer än vad du gör av med liksom. Och muskler behövs för att kroppen ska kunna förbränna.

Fast det här är vad JAG tror på. Jag är ju ingen träningsnörd utan vill njuta av livet och samtidigt träna så att det kompenseras.




Otrogen.

Ja, jag är otrogen. Mot blogg.se alltså. Vi fick i uppdrag av vår lärare i programhantering att skapa en blogg på WordPress så det ligger lite fokus där nu istället...

Men annars så va jag faktiskt på gymmet idag!



Dagens






God kväll

Ridningen gick bättre förra veckan men då bråkade inte Robban lika mycket som han gjorde idag. Sparkade bakut och ville inte gå fram. Jäkla hamburgare....


#Tunameltsmyheart!

Dagens Metro

Ibland undrar man ifall folk har för lite att göra.



Kvällsmys

Det blir ingen operation för Penny i alla fall. Väldigt skönt faktiskt. Ringde de jag visste hade varit med om det förut och däribland vår hundtränare Johan på Fria Hundar. Litar på honom enormt när det kommer till hundar. Johan brukar dessutom skriva i Härliga Hund-tidningen.
Nu blir det i alla fall kvällsmys hos oss innan det är dags för sängen.



Innan veterinären

Jag och kamphunden har Dragtävling innan vi ska till veterinären för att kolla hennes tass. Såg även att hon ska ha en årlig vaccination så det kanske går att ta samtidigt. Så jäkla bra att de har öppet mellan 7-20.30 på Arninge djurklinik. Riktigt bra!





God lunch

Såja, blev lite sent inlägg idag. Jag har ju hållit en god rutin tills nu tycker jag, så vi får hoppas att den fortsätter. Iochmed att jag är så intressant att läsa om tänker jag (haha).
Dagens Metro går till den här nissen som tror att roslagsbanan går till Arlanda. Han tycker att roslagsbanan är onödig eftersom det redan går andra tåg till arlanda. Jag kan inte låta bli att undra hur han skulle lösa det för alla som bor längs roslagsbanan? Iochmed att den inte går till arlanda utan mot Norrtälje.



God natt




God natt




Vad blir det för mat?

Som den söndag det är så orkade varken jag eller han-jag-bor-med-och-älskar laga mat. Så det blev jag som fick laga snabbmat idag.





Familjemys!

Istället för att Zumba idag så åkte jag till Handen för att åka pulka och fika med min underbara familj. Svinkallt ute, men tackolov så fick jag låna en polotröja av Wiktor så jag höll mig lite varm i alla fall (och att jag blev varm av varm choklad!).










Riktigt mysigt!

Körde även förbi CRT i Handen och köpte ny hundmat till Penny. Hon är så jävla kräsen och petar bara i sitt torrfoder nu så nu tänker jag testa färskfoder och om det inte går ner nu (det jag har köpt) så blir det svältmetoden. Att hon får mat på morgonen och vill hon inte ha det då så får hon inget förrän på kvällen innan sängdags. Jag vill helst inte det, men hon måste få i sig mat.




För övrigt så hämtade jag mina virkade saker som inte blev sålda! Så om det är någon som vill ha så hojta till...





















Ted

Jag och Wiktor sitter och kollar på Ted. Än så länge är den tråkig och ingenting har hänt, men bara 1 timma kvar så vi får hoppas att det händer något. Well Well.



Mys

Sitter just nu i soffan och har Penny mysandes i mitt knä. Va förbi en sväng på gymmet, men blev verkligen inte långvarig där... Tänkte dock gå på Zumba imorgon så jag hoppas på att det inte är för fullt. Alla nyårslöftesmänniskor har inte försvunnit eller kommit in i en rutin än.




Så fort snön är borta så ska jag och Wiktor börja ut och springa igen i alla fall. Eller kanske ska prova springa nu i snön? Men jag är så rädd för att halka... Åh, i-landsproblem!

Handboll

Sitter och kollar på när Daniel spelar nu. Tyvärr så förlorar de, men det är ett spel. Inte på liv och död.


Jag och Wiktor åt kinamat till lunch.


Fyla små lättel!


Tydligen så betyder "ingen banan tack" = "och helst inte sirapen heller eftersom den är godast".

Frukost när den är som bäst

Idag blev det sovmorgon för oss alla tre! Så skönt.. Jag vaknade i alla fall först och dukade fram frukost till mig och Wiktor. Mysigt.
Nu ska vi klä på oss och åka till Vallentuna för att se när min lillebror spelar handboll.



Jag och Penny

Vi har det mysigt! Har pratat med Bagarmossen också om hennes tass och eftersom det är en liten del av klon kvar så måste den borta. Så det blir till att ringa Arninge djurklinik och boka tid på måndag.... Kul. Speciellt eftersom hon med största sannolikhet är skendräktig också iochmed att hon springer runt och piper som hon gör när hon ska löpa.
Jaja, jag ska återgå till Thor och min virkade bikini. Kan vara nice om man tänker båda nipples.



Friday night

Vi har fått upp ännu mera saker på vinden och det är så jäklar! Nu har vi mer plats i vår klädkammare. Härligt.

Mamma la upp en fin bild på mig och Maya. Älsklingen då... En hel månad imorgon sen hon försvann och det gör fortfarande ont. På kvällarna innan jag ska somna så kan tårarna bara börja störta ner för helt plötsligt så kommer hon upp i huvudet. Tillochmed när jag kör bil så blir jag tvungen att få bort klumpen i halsen.



Fredagsmys

Hur härlig karl har inte jag? Slutade skolan kl 16, åker in till centralen där jag går och kollar lite då min ena lillebror fyllde 11 år igår, åker sen och möter Wiktor vid fridhemsplan och istället för att åka hem och äta något tråkigt så bjuder han mig på Texas Longhorn! Åh det var riktigt gott och mysigt!






Jag tog en surf n turf som bestod av oxfilé och hummer. Så jävla gott!

Dessa bilder







Jag råkade trycka på fel knapp.
Min supergoda lunch:



Fredag.

Idag har jag verkligen märkt av att det är fredag! Vi har suttit och skrattat till bland annat dessa bilder pga av trötthet och redbull.

Härligt!

Jag har släpat med min dator till skolan, för att vi skulle ha våra egna helst, men fungerar internet så att jag kan använda datorn? Nej. Så jag har släpat den helt i onödan. Känns bra.

Behöver jag berätta att min tröja har suttit in och ut fram tills nu dessutom...?




God morgon!

Hoppas att dagen blir bra! Det är ju ändå fredag. Jag själv sitter på tunnelbanan påväg till skolan just nu och hoppas att dagen ändå ska gå framåt. Ikväll blir det inget speciellt kul sådär förutom att jag och Wiktor ska upp till vinden och hänga upp våra sommarjackor för att "vintern har ju kommit". Ska bli skönt att få lite mer plats hemma, fastän det inte känns som det. Blir till att städa ikväll också medan vi ändå är igång.


Såhär fint blir mitt hår när ett regnar ute. Ibland värre.


Penny

Med en lindad tass!



Ligger just nu i soffan på jobbet och halvslumrar. Trött tjej...

I made it!

Första dagen i skolan avklarad. Skönt! Vi fick sluta lite tidigare också för att internet funkade inte och datorerna krånglar (ovanligt...) är. Men de nya lokalerna är fina och fräscha och ligger på samma ställe! Woho! I höstas så fick jag pendla mellan vällingby och Sundbyberg liksom.
Ska köpa ett riktigt bandage till Penny nu innan jag åker och möter upp Wiktor på firman. Blir nog ett rosa bandage. För klon.



Back in school

Sitter och har företagsekonomi 2 nu. Den här läraren jag har nu verkar bättre än den jag hade i företagsekonomi 1 så jag hoppas att det kommer gå bättre. Känns redan bättre. Får se hur programhanteringen är i eftermiddag, men hoppas på bra där också!
Men jag måste erkänna att jag längtar tills augusti så jag är klar med utbildningen och kan börja jobba, haha.



Härligt!

Idag var vi bara 4 pers på lektionen! Kändes verkligen som att vi fick en privatlektion av Magnus Hamilton än en vanlig lektion. Behövde verkligen tjat på mina tyglar idag (tack Erica också). Kommer däremot ha träningsvärk imorgon, underbart!






Penny hade tappat en klo när jag kom hem så jag fick linda henne lite. Stackarn hoppar lite.. Men men! Mammas lilla tjej.



God morgon!

Här ligger jag och tar det lugnt på jobbet. Usch, det var verkligen jobbigt att gå upp imorse.. Somnade inte förrän vid 00.30-01 efter att ha legat och vridit på mig i 2 timmar (tack jawboneUp) för att hitta en bekväm sovställning. Men i kväll blir det hopp i säng tidigt efter ridningen och dusch! In i rutiner igen efter att ha haft ledigt. Ska dessutom hitta en rutin i tränandet också, men just nu drar jag mig lite för att gå till gymmet... Dels för att vi har tagit långpromenader med hundarna istället och dels för att nu flockas alla på gymmet "Nytt år, nya lår" och så vidare. Jag är inget träningsfreak, men jag går till gymmet varje månad och inte bara i januari.


Ska brygga en kopp kaffe sen när jag vaknat mer till liv.

Fullt upp.

Efter att vi åt lunch och fick se bilder från USA så åkte vi hem för att slappa lite. Vi har ju inte bott hemma på ca 2 veckor så det var ju lite att göra! Dock orkar jag inte byta påslakan ikväll så jag får göra det på onsdag. Misstänker att jag kommer vara trött efter ridningen imorgon...
Men vi tog ner julgranen nu och alla julsaker och fick såklart den briljanta idén att åka till Ikea och köpa klädstänger och galgar. På onsdag så ska vi ta upp det på vinden och hänga upp alla sommar och vårjackor. Såg att snön skulle komma i helgen (varför? va den inte här innan jul så kvittar det liksom). Vi åt även en romantisk middag på Ikea, Mums...






Ikeas garderobförvaring ropade på mamma med allt lila.


Vi fick den här jättefina skylten från Wiktors föräldrar!

Skitgrejer.

Vilken tur att det blev två inlägg med samma innehåll. Ifall ni inte skulle läsa ordentligt alltså.

Lunch

Är superhungrig och vill laga mat nu, men Wiktor har inte åkt från Arlanda än så det är ingen idé att börja. Iochmed att det går så fort att laga. Men jag har i alla fall börjat förbereda till max...












Jag och Wiktor har suttit och kollat på resor också. Vi kan inte hålla oss direkt (det kanske märks?). Men vi får se. Min ekonomi är inte den bästa iochmed skolan och jag vägrar röra mitt sparkonto. Men som sagt, vi får se. Får söka andra extrajobb annars helt enkelt.

Lunch

Är superhungrig och vill laga mat nu, men Wiktor har inte åkt från Arlanda än så det är ingen idé att börja. Iochmed att det går så fort att laga. Men jag har i alla fall börjat förbereda till max...












Jag och Wiktor har suttit och kollat på resor också. Vi kan inte hålla oss direkt (det kanske märks?). Men vi får se. Min ekonomi är inte den bästa iochmed skolan och jag vägrar röra mitt sparkonto. Men som sagt, vi får se. Får söka andra extrajobb annars helt enkelt.

God morgon!

Sitter just nu och får i mig frukost. Har varit ute med hundarna, tagit bort påslakanen och slängt in dem i maskinen. Gud vad jag längtar tills jag har en egen tvättstuga. Så jäklar skönt istället för att behöva boka tvättstugan hela tiden, men det har ju sina för- och nackdelar. Allt har det.
Ska i alla fall bli skönt att få tillbaka en rutin nu från och med imorgon! Ska jobba extra imorgon, sen kommer ridningen igång igen imorgonkväll, skola på onsdag, jobba på torsdag och sen skola på fredag igen. Om skolan nu kan skicka ut den nya adressen så man hittar dvs.

Nej men jag ska återgå till att fix lite! På något sätt är det roligare att pyssla och fixa i ett hus än i en lägenhet.



Tårta

Blev jättesugen på att prova på att baka den här tårtan, men varken jag eller Wiktor fyller år nu snart.



Virk work

Håller på att göra klart dessa innetofflor som blev beställda i november... Tyvärr så dök det upp massor av annat så nu har jag tid att göra klart! Och på tal om virkning så fick jag höra idag att julmarknaden där mina saker hängde inte alls gick nå bra så jag tänkte lägga upp bilder på sakerna här. För varför ska jag ha massor av barnmössor och vantar när jag inte ens har barn? Bättre att de kommer till användning. Fast det kanske inte är någon som läser den här bloggen? (Ja förutom mamma och Lina).

Jaja, jag ska fortsätta. Sitter just nu på toa och Wiktor kommer utanför dörren var tredje sekund för att uppdatera mina om hockeyn.. Like I care, men som flickvän till en hockeynörd får man helt enkelt ta det.





Ingen av tjejerna lämnar min sida. Ska bli skönt när svärföräldrarna kommer hem imorgon.

Söndag. Like you didnt know...

Eftersom det inte blir Mälardalens idag så kommer dagen endast bestå av en långpromenad runt Mörtsjön på 2,5 km. Lägger nog ett spår innan vi går så får Penny nosa när vi kommer tillbaka. Det bör ligga runt 2 timmar egentligen, men 2,5 km tar inte 2 timmar att gå. Men ja, det är min tråkiga dag. Ska i och för sig duscha också så jag kanske åker iväg till någon djuraffär efter det. Synd att det inte finns CRT här borta! Jag får googla och kolla.
Hittade rasen som jag inte fick namn på igår också! Schipperke heter dem. Bra storlek och väldigt lättlärda tydligen. Men det dröjer innan det blir dags för en till hund!







Lördagkväll

Gubben och jag körde på finmiddag idag! Oxfilé med potatisgratäng och grönt till. Blev nöjd med gratängen för att den blev krämigare (kokade allt i 10 minuter innan) men kände inget spår av vitlök fastän jag hade i 3 klyftor... Kokades kanske bort?

Ett bra avslut på dagen fastän jag fick jättetråkigt när jag kom hem från Husdjursmässan... Och imorgon lär bli tråkig också för jag ska bara lägga ett spår till Penny och sen inget annat. Jag, mamma och Lina skulle ha åkt till Mälardalens Smådjurskremaktorielund, men det blev inte så. Förhoppningsvis nästa helg. Utan smink då.. Kommer nog inte hålla mig från tårarna.

Jaja, här är en bild från middagen.



Kistamässan

Idag var jag, Wiktor, Hanna, Lina och mamma på Husdjursmässan i Kista! Såg en hundras som va jättefin, men minns inte vad den heter. Såg ut som en liten kelpie.



en liten Rex kanin. Sammetslen!





















En enkel torsdag

Evelina och Thomas åkte precis för en liten stund sen! Vi bjöd på kalventrecôte med potatis- och jordärtskocksmos med tryffelolja samt stekt romansallad med bacon och champinjoner. Mums! Kalven va riktigt fin och saftig.
Vi spelade även ett spel som jag fick i julklapp av Wiktor. Hobbit spel... Jag är ju en Sagan om Ringen nörd, hoho! Det var lite knepigt innan vi fick till det.
Dock så är jag jättedålig på att ta bilder (även om min kamera är superbra)... Men här är en halv lame bild på maten.

Gräddsås och tzatziki till. Men tzatziki passade inte sådär..


Nyår!

Igår var vi hos Wiktors storebror Richard och blev bjudna på nyårsmiddag! Penny brydde sig inte alls om raketerna och Lina blev lite deppig när jag gick ut för att kolla raketerna. Dock så fick jag i mig mer än en flaska vin själv vilket jag ångrar idag. Hade tänkt åka till gymmet idag faktiskt och inte slösat bort dagen i soffan, men ja. Jag får bita i det sura äpplet.
Några nyårslöften då? Nix. Förutom att klara skolan med godkända betyg, men det är mer ett mål och självklarhet än ett löfte.













RSS 2.0