Baby H

Regnade, åska och blixtrade som satan på landet!
Grannen hade gjort en liten pott-stol som vi fick, så fin!

Igår tog vi bild med mammas farmor, 5 generationer är inte illa pinkat!

Vek ihop och fixade med Haylies kläder idag. Hon är i bara blöja hemma och allt i denna låda är 50-56. Kommer inte hinna använda allt dessvärre... Är ju så mycket fint!!


Helgen 💕

I fredags åkte vi till mamma för att dona lite inför fikat vi hade i lördags!

Fick världens finaste halsband av min kusin Lina!
Jag och Angelica råkade matcha våra vagnar, haha! Vi upptäckte det inte ens förrän några timmar senare.


Annars då? Jo, vi åkte upp till landet idag för att överraska svärföräldrarna! De hade ingen aning om att vi skulle komma så det blev lite chockade miner. Typiskt att det skulle spöregna och H precis hade vaknat och var hungrig när vi kom fram för annars hade entrén varit roligare, men men.


Bad

Såhär nära badande är det jag kommer komma i sommar! I och med att Haylie föddes med akut kejsarsnitt (skulle mer vilja kalla det "oplanerat kejsarsnitt") så får jag ändå inte bada när avslaget väl är borta eftersom jag fortfarande är infektionskänslig i snittet. Men doppa fötterna medan jag ammar funkar!
Är dock sjuuuukt sugen på en utomlandsresa full av bad..

Åt frukost på Starbucks i centrum. BVC ligger där just nu eftersom de har semester. Haylie väger numera 3935g!


Mami!

Idag fyller världens bästa mamma och mormor år! Grattis ❤️


Tisdag

Kolla vad jag hann klart idag!! Båda mina tvillingnålar fick sätta spetsen till dock...


Måndag

Haylie somnade hos Wiktor igår så jag passade på att både sy och virka lite! Dock så strulade symaskinen så därav virkade jag lite. Har en bit kvar på dopklänningen!

Och på tal om dop så skrev jag upp igår vilka vi skulle bjuda. Om alla i familjerna skulle komma så skulle bara det bli 60 pers (!!!). Och så har vi ca 20 vänner som vi vill bjuda... Räknar inte med att alla kommer komma, men fullt kommer det bli. Funderar på om det är lika bra att ringa kyrkan idag? Vill döpa henne i Kungsholms Kyrka för det är där Wiktor är döpt. Dock så tror jag inte att deras församlingsrum är tillräckligt stort för alla...

Efter att ha spytt ner sig och pappa så fick hon duscha igår


Fika i Tungelsta

Idag har vi varit på lunch och fika hos mamma! Mina mostrar med familj var också där så de fick träffa Haylie!


H

BVC idag. H ligger numera på 3890g och 52,5 cm! Efter helgen ska vi börja testa dra ner på ersättningen eftersom vikten är bättre. Ska bli spännande!

Annars då? Jo min farfar var över på en fika! Var längesen jag träffade honom så det var kul att han kom förbi. Rara gamla farfar.


Middag

Eftersom jag alltid tyckt om att åka iväg och göra saker så drog jag iväg ett sms till min mor och frågade vad de skulle äta för middag igår! Blir lite tokig på att ha vuxit fast i soffan...
Det var skönt att komma iväg en sväng!


Amning i nöd och lust

Såg precis en tjej i Amningshjälpens slutna grupp på fb som sökt för att läsa om amning!
Min amning är halvt igång skulle jag vilja säga. Haylie ammar och får sen ersättning efter nästan varje amningspass, dock så skär det lite i mig varje gång jag ger henne flaskan för det får mig att känna mig otillräcklig som mamma (mer än vanligt alltså). Har beställt ett tillagningsset som förhoppningsvis kommer imorgon så vi slipper flaskan.

I alla fall så sökte jag också till den kursen för skojs skull! Vet inte om man kan göra sånt medan man är mammaledig, men det får vi väl se helt enkelt. Sökte ju inget CSN-bidrag.


Nu så!

Inatt var en liten jobbig natt då Haylie inte ville somna från mig på två timmar. Lite jobbigt att vara vaken mellan 1.30-3.30 för att hon sen skulle somna och vakna 5.20 igen. Lite seg i kolan idag alltså.
Men i alla fall, vi kom upp imorse och va på Socialkontoret kl 11 som planerat för att skriva faderskapsintyg! Så nu har Wiktor blivit pappa - igen.


Fika

Metin och Melissa kom över på grillning idag! Efter det så fikade vi lite ute på gräsmattan i skuggan, riktigt mysigt. Synd att det är mygg ute bara. Får köpa en sån där mygg-dödare fan.


"Ledig"

H sov hos Wiktor i typ 3-4 timmar idag! Snacka om att jag blev lite paff på vad jag skulle göra. Hon ligger ju till största delen vid mina bröst eller på min mage, så nu blev det så fritt. Passade på att knopa ihop sängmobilen lite halvslafsigt, drog igång två tvättmaskiner, plocka undan lite samt fortsätta virka på dopklänningen. Blev pigg där ett tag men nu när vi ammar så kommer alla hormoner i kroppen och jag skulle lätt kunna lägga mig och sova.

Vi skulle egentligen kommit iväg och handlar idag men det började åska och hade ingen lust att lämna Penny ensam hemma då, så ingen utflykt idag heller för min del..


God morgon!

Haylie har sovit riktigt bra nu på morgonen! Tog en stund innan hon somnade om vid 7-tiden, men så skönt att hon gjorde det! Vi fick lite sovmorgon idag som verkligen var guld. Hoppas att hon sover bra senare idag också så en annan kan få tvätta håret.

Får se vad vi hittar på annars idag! Hade varit kul att göra något annat än att sitta på soffan, men det är ju bebisen som bestämmer.


Blues

Min graviditet var guld. Jag mådde så oförskämt bra att jag själv ofta blev fundersam på om jag verkligen var gravid innan magen började växa. Visst så mådde jag illa de första veckorna och kunde knappt äta, men efter det så var det nemas problemas.
Tills typ nu. Hormonerna sprutar i kroppen och jag vill gråta precis hela tiden. Gärna för minsta lilla för att sen övergå till att jag tycker att jag är töntig som gråter för småsaker...

Så därför försöker jag pausa lite med att fortsätta virka på Haylies dopklänning. Det är skön terapi och avkoppling, speciellt eftersom jag inte får ta ett varmt bad med badbomb.

Bara för det så vaknade H.


Mom

När allt känns hopplöst; ring mamma

Världens bästa mamma


H


Amningstiden

Min och Wiktors konversation på sms numera när jag ammar och han passar på att spela och ha lite egen tid.


Vilken dag?

Snacka om att man inte har koll på dagarna i princip numera. Har koll på att det är fredag imorgon för då ska vi tillbaka till BVC och kolla vikten igen på H... Wiktor måste jobba så jag måste åka dit själv och jag bävar verkligen inför det. Dels för att jag ska köra dig själv med henne i baksätet och sen vet jag inte om jag ska ta hela vagnen eller sätta på babyskyddet i chassit. Jag får bara bära bebis vikt efter förlossningen, men att ta hela vagnen känns så stort. Tänk om någon försöker sno den?
Vill verkligen inte åka dit själv...


BVC

Imorse var vårt första besök på BVC! H hade tappat i vikt vilket inte va sådär great, men bara amma på! Nu får hon ligga vid brösten hela tiden så hon äter så mycket hon kan.
Hon hade dessutom bara vuxit 0,5 cm vilket kändes lite? Känns som att hon borde vuxit mycket mer på 2 veckor?
Well well, det kommer nog!


Haylie

Skepp o hoj! Bebis har fått ett namn nu! Haylie (Uttalas "Hejli" och inte "Hajli).
Efter att Angelica och Sebbe åkte i söndags så har H suttit som klistrad vid mina bröst. Sugit, snuttat och sen somnat, dock varit superlättväckt! Har inte kunnat lägga ner henne alls.. Kom gnäll igår och ännu mera gnäll idag (hysteriskt skrikande) och hon har definitivt haft ont i magen. Det har skurit i mamma-hjärtat om man säger så.
Tackolov så tog Angelica med sig pysventiler i söndags så efter att ha tagit oss mod så testade vi en idag och jisses vilken skillnad det blev på henne efter det! Var nära på att börja gråta för att jag blev så lättad!

Kom ut på en promenad nu i kväll och hon var så lugn och somnade tillochmed i vagnen.
Hon sover fortfarande så jag passar på att börja fylla i denna gos-bok som Erica gav oss när hon kom över idag! Så kul att läsa om några år igen och få minnas den här första tiden.


Söndag

Angelica och Sebbe kom över en sväng! Trodde inte att jag skulle orka men fick energi av sällskap faktiskt! Och väldigt goda råd ang bebis skriknatt, gaser och amning! Såna råd jag gärna hade velat ha från typ BB... Men man lär sig allt eftersom helt enkelt.
Idag har jag lärt mig att man kan överleva dagarna på socker och kaffe!


Zombie

God lunch! Bebis höll oss vaken större delen av natten/morgonen. Inget funkade. Wiktor kunde sova lite medan jag ammade och vid 9-tiden så tog han bebis och satte sig i soffan så jag fick sova i alla fall 2 timmar, riktigt skönt. Så nu har vi intagit soffläge precis hela dagen, bebis sover för tillfället och vi har resten i kylskåpet som vi tänkte överleva dagen på. Skulle dock inte tacka nej till Cola för att få en liten kick, men orkar inte åka till Ica.

Penny är också lite trött


RSS 2.0