The love of my life

Är Wiktor. Jag älskar honom så mycket! Han är min bättre hälft. The best part of me, is you. Godnatt


Mar. 29, 2013

Björkvasslapromenad! Vi kom upp till Våmhus igår.


Mar. 28, 2013

Wiktor åkte till jobbet för ca 30 minuter sen och jag är fortfarande klarvaken. Vad ska jag göra? Igår köpte jag två av de största orkidéer jag sett (149kr styck på Plantagen. Extrapris för att de är nyöppnade) och idag då? Fick mina Macadamian produkter igår också så det kommer ju bli en dusch idag i alla fall. Kanske kan gå förbi centrum och shoppa? Eller? Vet inte... Åh denna beslutsångest!! Penny måste i alla fall ut på en promenad så ut kommer jag komma idag. Kanske ska ta lite frukost?


Mar. 27, 2013

https://cdn2.cdnme.se/493547/7-3/pic_5152b13be087c33b4572bb71.jpg" class="image">


Mar. 26, 2013


Mar. 25, 2013

Jag var skittrött tidigare idag men kan jag sova nu? Nej. Precis. Och hungrig är jag också!


Mar. 25, 2013

Just nu ligger jag i sängen. Jag ligger inte här för att jag är uttråkad, som brukar vara anledning, utan jag ligger här för att jag är totalt slut i huvudet! Jag pluggar matte 2b och samhälle 1a/1b (båda är snäppet svårare än vanliga matte b och samhälle a som man läste på gymnasiet) OCH jag har två jobb att mixa ihop. Och det är inga slappa 8-17 tider utan mer 7-18, 7-22 osv.
Jag känner att det är okej för mig att vara trött.


Mar. 25, 2013

Lunch!


Mar. 25, 2013

Matte är inte min starka sida. Finn ett fel.


Mar. 25, 2013

När jag skriver siffrorna till vänster så brukar jag börja med -1 och sluta med -10. Bara för att prova på hur det känns att vara vänsterhänt!


Mar. 24, 2013

Liten tjej!


Mar. 24, 2013

God morgon!


Mar. 23, 2013

Känns som om att jag har blivit överkörd av en ångvält. De sista två timmarna igårkväll var totalt sämst.... Men jag är glad att dagen är över! Nu ska vi fräscha upp oss inför brunch och sen ska jag göra fransar på Tove!


12.5 timmar down, 2.5 timmar to go


Mar. 22, 2013

Pasta, oxfilé och champinjoner! MUMS!! Och en cola till för att det är fredag och för att hålla mig vaken! Cola är gott. Har rast fram tills 17 och då är det bara 5 timmar kvar! 10 down, 5 to go.


Mar. 22, 2013

2 down, 13 to go.


Matte

Jag är glad att jag klarade det! Med lite hjälp av läraren.



En annan sak jag är glad över är att man har ju inte mer ambitioner i livet än vad föräldrarna visar och ger en, och jag är glad att jag har stora ambitioner på att göra som jag vill och lyckas. Jag är inte den som förstör mitt liv i förtid tack vare min älskade mamma!


Mar. 21, 2013

Håll fötterna såhär på benpressen så ska ni få känna.... Ju mer utåt tårna pekar desto jobbigare


Mar. 21, 2013

Idag kör jag på ett kort pass på Kavat, 8-13, och tog faktiskt med mig träningskläder så direkt när jag har slutat så åker jag och pumpar lite (eller, ja, kör så gott det går)!! I kväll blir det matte mellan 18-21.30 eftersom de har lagt samhälle och matte under samma tis på onsdagar.. Sucks! Och ska väl inte ljuga, men jag är inte så överdrivet taggad för att köra 7-22 imorgon. 15 timmar. Får längta lite extra efter helgen helt enkelt. Tänka på brunchen vi ska på på lördag.


Mar. 20, 2013

Wiktor la nytvättade och varma påslakan på sängen precis och vad gör våran lilla råtta?


Mar. 20, 2013

Kändes bra på gymmet! Tänkte åka dit efter jobbet imorgon (är taggad nu!) och även försöka komma iväg till gymmet lördag och söndag! Jobbar 7-22 på fredag så där kommer jag få väldigt mycket träning av att springa fram och tillbaka (och väldigt ont i fötterna!!) men nu; Demokrati och Diktatur!


Det var fan på tiden!


Mar. 20, 2013

Var på samhällen imorse och det kändes bra! Börjar dock fundera på om det var dumt att blanda matte och samhälle samtidigt? Men men, står och gör lite lunch nu innan jag ska åka och gymma!


Mar. 19, 2013

Matkoooooooma!! Jag är så jävla mätt nu. Vilket är bra.

Ska snart iväg och rida och har gjort om lite här hemma! Kände att det behövdes.


God morgon!

Idag är jag ledig! Tänkte gå till gymmet idag, men jag tror att jag stannar hemma och städar istället. Jag är den enda som städar här hemma.
Elin kommer förbi senare och hjälper mig lite med matten innan vi åker till stallet! Är supertaggad på att använda mina nya byxor och handskar i kväll, hihi!!


Redfellas

Sitter och lunchar för mig själv som en sån där sirlig människa. Haha nej men matten gick ju i alla fall.


Skola.

Jahopp. 10 veckor framåt från och med idag så ska jag läsa matte och samhälle. Känns surt, men jag vill ju ha en utbildning. Måste sätta mig ner hemma och försöka få iväg andra sökningar så att jag även kan plugga i höst!! Ju snabbare jag kommer in, får utbildning och ett jobb desto snabbare kan vi spara pengar, resa och flytta till större! Det borde hålla mig motiverad.
Puss


Shopping!

Köpte äntligen ett par nya ridbyxor!! Var verkligen på tiden! Blev ett par nya handskar också och godis till Penny! Fick även med en liten liten klöv då vi ska spåra lite på söndag med mamma och min kusin Lina!


Mar. 17, 2013

Tack hjärtat!


Mar. 15, 2013

Räkost och knäckebröd Sesam är Supergott tillsammans!


Metro

Jag diggar hennes krönika.


Mar. 15, 2013

Man kan säga att jag frös ordentligt när jag gick från bussen till jobbet imorse vid 6.30!


Mar. 14, 2013

Så vad ska man göra för middag i kväll? Är vrålhungrig men ändå inte. Rackans!!


Mar. 13, 2013

Jag behöver verkligen en ny telefon. Piss grej. I alla fall. Hoppade på tåget hem, tog fram telefonen, Kavat ringde, jag hoppade av tåget i sista sekunden och jobbade tills nu kl 20. Jag har så in i helvetets ont i fötterna! Och jag är trött! Och jag ska duscha när jag kommer hem. Och jag börjar jobba kl 7 imorgon igen. Och på fredag också.


Mar. 13, 2013

Fick Nougat igår igen! Gick bra, men kunde gått bättre. Jag är lite rädd att ta i för mycket bara, men hästar är ju faktiskt inte gjorda av glas.


Tålamod är inte min styrka.

Varför ska det ta sån tid? Jag orkar inte vara nyttig så länge liksom!


Mar. 12, 2013

Kanske skulle prova? För övrigt så trodde jag att tåget skulle gå 6.16 MEEEN det gick 6.12 så jag missade det såklart och har suttit här nu och väntat tills klockan blir 6.28 för då kommer nästa


Eller?

Vilken tur att det inte är kallt ute.


Lyxhustru

Jag borde bli lyxhustru! Påslakan för 749kr set och dessa ljusstakarna för 599kr styck. Dyr smak och en man som tjänar pengar. Dock så är det ju roligare när jag tjänar mina egna pengar.


NU HÄNDER DET!

Här kommer min underbara köttfärssås! Vi får hoppas att bilderna vill haka på. Sorry att bilderna blir sneda, men jag har inte riktigt lärt mig min nya dator (Asus) helt än.... 
 
Du behöver:
Köttfärs
Krossade tomater
Röd paprika
Champinjoner
Vitlök
Gul lök
Grädde
Franska Örter
Sambal Oelek
Pepparmix
Soya
Paprikakrydda
Ketchup
Smör att steka i
 
 
 
 
Skär upp löken i stora bitar och fräs på. Stek köttfärssen med löken. Jag gillar inte lök så jag gör stora bitar som jag sen kan peta bort.
 
 
Hacka upp champinjonerna och paprikan tillsammans i små bitar
 
Drick gärna lite cola medan. Det är gott. 
 
Hacka vitlöken och fräs på. Släng ner champinjonerna och paprikan och låt de få en fin färg! 
 
 
 
 
Släng i köttfärsen och löken till paprikan, champinjonerna och vitlöken.
 
 
 
Blanda såklart runt och häll gärna ner lite av kryddorna redan nu! Och var för fan inte rädda att ta i med kryddor. Förutom med sambal oelek. Det är den som ger köttfärssåsen stinget.
 
Häll ner tomaterna i blandningen. Man kan ju använda krossade tomater, men jag använde små körsbärstomater i burk.
 
 
Blir en snygg färg! 
Nu ska grädden ner! 
 
 
 
Nu är sista grejen gjord! Typ! Häll ner kryddorna. Överdriv gärna med franska örter. Smaka av, häll ner mera om så behagar, allt ska i liksom! 
Och så blir det såhär (Borde tagit en finare bild, men jag har ju faktiskt varit väldigt ambitiös hittills) :
 
 
 
Serveras med pasta. ENJOY! 

Typiskt.

Så typiskt mig att gå in i affären för att köpa EN tidning och komma ut med 3...


Mar. 11, 2013

Jag gillar att jobba dagar! Mycket skönare! Sitter på roslagsbanan på väg hem nu och är supersugen på att köpa blommor och typ "allt för Hemmet" (eller vad tidningen heter. Få in mera ljus och få det städat. Byta gardiner och ja, allt sånt där! Får se hur mycket jag orkar!


Lunch!

Sitter just nu och käkar lunch! Den berömda köttfärssåsen som jag ska lägga upp i kväll! Riktigt jävla gott. Jag är sjukt bra!


Ambitiös.

Visserligen så anser jag att jag är ambitiös med mina mål i livet (ni vet, en stabil ekonomi, ett hus, giftermål och allra allra sist ett barn vid 30. Kanske.) . Men jag tänkte att jag skulle vara ambitiös här i bloggen också! Jag gjorde en skitgod köttfärssås i kväll och tog massor av bilder och sånt, så jag tänkte göra ett långt inlägg imorgon. Jag orkar inte just nu. Puss


Hilton

Jag trodde verkligen att Hiltons mat skulle vara som en bomb av smaker i munnen MEN jag blev inte så särskilt imponerad faktiskt. Det var två okej rätter, men that's was that. Synd faktiskt.


Mera vin på ingång


RAW!

What's up ya'll bitches?
Kvällen kommer bestå av middag med väldigt bra sällskap och även stand up på RAW! Så jävla taggad! Hoppas att det blir god mat också för att det luktar nuggets och curry på tunnelbanan och det gör mig sjukt hungrig!


Varför är det så svårt att komma på bra rubriker?

Jag har märkt med mig själv att jag uppskattar mera hemma grejer ju äldre jag blir. Dyr smak har jag alltid haft, men den blir mer ju äldre jag blir och ju mer pengar jag tjänar. Som detta påslakanet till exempel! Supervackert och riktigt skönt och vad går det på? 749kr per set. Jag gillar att jag har råd med det om jag vill. Och jag vill ha det. Ibland önskar jag dock att jag också kunde nöja mig med billigare saker som normala människor, men jag lever ju bara en gång.


Lördag

Det jag egentligen ville skryta med i förra inlägget var
- Rörstrands tallrikar
- Vingla från Ittala
- Oxfilé

Men det ville inte blogg appen.

Idag är det lördag och jag jobbar 7-15 för att sedan i kväll vara med och fira Bubben på Norra Brunn! Blir 2-rätters middag och stand-up komedi vilket ska bli sjukt kul!! Men nu; åter till jobbet! No money = no funny


It's all about the brag.


Man kan lära sig mycket!

Relationer
I texten nämns psykopten som en man, men detta gäller lika mycket kvinnliga psykoter, med undantag för att de mer sällan är våldsamma. Det är med andra ord samma könsmönster som för ickepsykopater.

Det första som man måste befria sig ifrån för att förstå psykopaterna, det är det mänskliga sättet att tänka och känna! Det är ett absolut måste. Det finns många som yrkesmässigt arbetar med psykopater och är utbildade i ämnet och anser sig kunna psykopati, ändå blir de grundlurade när de som minst anar det. Eller, minst lika ofta, uttalar sig om psykopater och hamnar helt fel i sina tolkningar.
Anledningen är just det att de inte kopplar bort sina egna mänskliga egenskaper utan väver in dem i psykopatens tänkande. Och vips har de hamnat helt galet i sin bedömning och tolkning!

Psykopaten har alltså inget eller ett mycket flackt känsloliv.
Psykopaten är dessutom fullkomligt egocentrerad.
I vissa fall kan man förstå psykopaten som en som har ett omvänt känsloliv. Så som att vi vill ju göra andra glada och lyckliga. Vi vill trösta den ledsne. Vi vill ha skoj i varandras sällskap. Psykopaten vill tvärt om!
Psykopaten vill göra andra ledsna, olyckliga och gärna skada andra. Psykopaten vill ha skoj på andras bekostnad. I sällskap med andra är psykopaten inte en del i gemenskapen utan en som finns i gruppen, men ändå inte samhörig med den.

Detta är väldigt tydligt i en grupp, för i gruppen vill psykopaten vara den som allting kretsar kring och den som allt ljus ska skina på, men så tycks de ju också vara så charmerande, intressanta och kanske glamorösa. Vi brukar tycka att de är grandiosa!

Det finns inget ”vi” för psykopaten. Alla skall vara till för honom (eller henne). Och vem som helst kan plötsligt få en taskspark mitt inför ögonen på de andra. Och det gillar psykopaten, till och med om den drabbade, kränkta, är hans egen fru, eller kanske snarare flickvän, eftersom psykoaten sällan har längre relationer och därför sällan gifter sig.

Om vi normala människor skulle råka säga något fel, som sårar och generar någon i gruppen, så drabbas vi av skuldkänslor och försöker rätta till blamagen, men psykopaten gör detta medvetet och njuter av den uppkomna situationen. Så spegelvänd är psykopaten.

När psykopaten säger att han är/låtsas vara svartsjuk, då trycker han på många knappar på en gång.

För det första får han partnern att tro att han älskar henne och att hon betyder mycket för honom. Sanningen är ju den rakt motsatta!

För det andra tar han kraften från partnern eftersom denna känner sig oskyldigt misstänkt för otrohet. Och att trycka ner sin partner i skorna, tills hon själv känner att hon inte är vatten värd, det gör varenda psykopat. Det går som en röd tråd genom varenda berättelse om psykopater.

För det tredje kränker han partnern och på så sätt roar han sig på partnerns bekostnad. Jämför med ovanstående om psykopaten i grupp!

För det fjärde signalerar han att otrohet är klandervärt och omoraliskt och därmed har han förmedlat ett budskap som säger: ”Sådan är inte jag! Jag har moral minsann och mig kan du lita på!”

Det är alltså mycket mera krut i att ”vara svartsjuk” än man först anar. Det är bra mycket effektivare än att bara rakt av säga ”Mig kan du lita på. Jag är alltid ärlig och otrogen är det sista jag skulle vara!”
Men det är ju just det han ändå säger och vartendaste ord är lögn, för en psykopat är verkligen inte ärlig, trogen och någon att lita på.
Och det vet han mycket väl om, men vill ingjuta hos offret en känsla av trygghet så att offret lättare skall kunna hanteras!
Detta är dupering och det är så vanligt hos psykopater att man har myntat ett uttryck för det: duperandets glädje!

Man kan likna det ovanstående vid vad spindeln gör med den fångade flugan. När den sitter i nätet kan den faktiskt ha turen att komma loss, men spindeln spinner snabbt in den i sin silkestråd och gör ett litet paket av den för att ätas vid senare tillfälle!
Precis så gör också psykopaten!

Att gråta lite, att trösta lite och kramas lite, säga ”förlåt” och till och med säga att han har haft fel, det är den där fina silkestråden som han förpackar sitt byte i!

När psykopaten gör slut, för att han inte tycker det är roligt längre, då försvinner han bara utan att säga ett ord!
Men om psykopaten säger att det är slut, då handlar det om att såra och kränka partnern. Hade du vid dessa tillfällen känt dig fri och träffat någon annan, då hade du mycket väl kunnat få dig en ordentlig skopa efteråt och blivit anklagad för otrohet, lösaktighet och hor!
Om du hade sagt: ”Men det var ju slut! Du gjorde ju slut!”, då hade du mycket väl kunnat få svaret: ”Hur kunde du tro det, du vet ju hur mycket jag älskar dig!”

Det finns hur många sådana berättelser som helst. De är så lika att man kan tro att det är samma story som berättas varje gång!

Om du verkligen träffar någon annan så bryr sig inte psykopaten, inte innerst inne. Inte i verkligheten. Men han skäller ut dig.
Om han är den som älskar våld, då blir det misshandel. Men otroheten i sig berör honom inte det minsta, känslomässigt. Det finns inget känsloliv där sådana känslor kan härbärgeras, bara kontrollbehov.

Däremot använder psykopaten en sådan uppkommen situation till sin egen fördel och det blir som en hävstång med kraft att skicka ned dig i en avgrund av ynklighet och kraftlöshet där självförakt, själförebråelser, ånger, skam och skuldkänslor tar all kraft ur dig.

Alltså, du sitter som flugan i spindelns silkestråd! Som mat att äta när lusten faller på. Och han skrattar inombords, kanske till och med skrattar dig rakt i ansiktet och kallat dig för alla vidrigheter som finns att kalla någon för. Du darrar som en aladåb och känner att du förtjänade det, vilket bara spär på hans njutning! (Omvänt känsloliv!)

Vad en psykopat än gör, så är syftet alltid att skaffa sig makt!

Därför ska man aldrig vänta ett ögonblick med att lämna en psykopat så snart man bara har misstanken om att det kan vara en sådan person!

Jag har sagt att psykopater saknar känsloliv. Så står det i alla läroböcker och avhandlingar, men det är inte helt sant. Sanningen är att deras känsloliv är endimensionellt och gäller bara dem själva. De saknar allt vad empati gäller och de är rakt igenom egoistiska.

Men de kan glädjas och känna lycka, men bara för sina egna avskyvärda bedrifter!

När relationen är slut och det inte finns mera att få av partnern är det mest troligt att den inte heller "existerar" för psykopaten. Det är som att det aldrig har funnits en relation, eller ens en bekantskap. I TV4s dramadokumentär "Knutby - vägen hem" gestaltar Emil Almén Helge Fossmo på ett föredömligt sätt. Han lyckas få fram den här totala likgiltigheten för att en relation inte bara har brutits utan också likgiltigheten för att hustrun faktiskt inte längre finns till.

Vi har en sned värld

Jag gillar verkligen att läsa Metro's insändare, men när det går såhär långt att man måste fråga andra om grejer är okej eller känna att man inte får vara som man själv vill, då visar det vilket snett land vi bor i egentligen. Och vi som ändå har kommit riktigt sjukt långt i utvecklingen! För mig känns det konstigt att någon ens uttalat som om att patriot är fel. Den personen har uppenbarligen blandat ihop "rasism" och "patriot".
Dock så är ju inte den sista idioten född än.


God morgon!

Och satan i gatan vad ont jag har i hela kroppen! Märks att jag jobbar just nu kan jag säga. Men jag måste ju ta de tiderna som kommer. Räkningarna betalar inte sig själva u know. Och om allt går väl på söndag så kommer jag att få ännu en utgift, men bara om det går väl. Vi får hoppas. Betalar sista gången på mina sexiga glasögon den här månaden (ja, jag var tvungen att ta de på avbetalning. De va inte billiga om jag säger så)!
Klockan är dessutom halv 7 och solen har redan stigit upp! Känns bra! Jag hann springa in på OKQ8 och köpa frulle imorse.


JUST SO U KNOW!


Torsdag!

Jag glömde totalt bort att jag hade tvättid idag! Jag tränade istället faktiskt. Kör på 14-22 idag (och 7-18 imorgon...) så fick ju passa på att vara på gymmet medan det var tomt! Kändes skönt, men jag blev väldigt yr när jag skulle börja med maskinerna så då åkte jag hem istället. Så nu, mina kära, kommer en riktigt snygg bild på mig själv istället. Enjoy. Playahead.


Love?

Kan ha blivit så att jag har blivit halvt kär på nytt. Får se om jag får honom igen nästa tisdag! Idag kändes som en väldigt bra början i alla fall!!


Lite uppdatering!

Jag är superglad!! I går så köpte jag 12 tallrikar från Rörstrand (superfina) och idag så kom de där mini-återvinningsstationen utanför oss också så vi blev av med massor av skräp som har stått i hallen! Känns superbra!! Så jag firar med ett glas vitt i våra fina Ittalaglas!


Mjukisar

Jag brukar inte gå längre än till Ica i mjukisar (om jag inte har något annat val), men idag så orkade jag bara inte! Vaknade 4.44 av en mardröm (är det normalt att krossa en bekants huvud i drömmen?) och kunde inte somna om.
Så nu sitter jag i alla fall här och är på väg till ett av jobben!


RSS 2.0