Nya huset!

Sådär ja, får vi se vilka bilder som kommer in på bloggen. Som ni kan se så har jag bara tagit bilderna lite slarvigt (det är ju inte som om att vi ska sälja och behöver imponera liksom). Tänkte försöka skriva lite om vad vi ska göra vid varje bild, men som sagt får vi se om alla kommer in. Hoppas!
 
Här har vi hallen. Jättefult golv, men vi kommer inte göra något åt det just nu eftersom vi satsar fullt ut på övervåningen. Så om något år eller så kommer vi byta detta golv. Måla kanske vi gör tidigare.
Vi ska däremot byta dörr och sätta in en bättre samt passersystem. Eftersom vi ändå jobbar på Kungsholms lås så kan vi ju få låset hur bra som helst.
 
Ganska skönt att man kan gömma jackor och skor i garderoben eftersom hallen inte är så stor. Lilla dusch/toalett/tvättmaskin/torktumlare är bakom dörren till höger.
 
Denna toalett är precis vid ytterdörren.
 
Här har vi vardagsrummer. Braskamin syns knappt till vänster, men den står där. Till höger är hallen.
Vi har tänkt ställa soffan under fönstrena och TVn till vänster. Här vid väggen närmast höger och bakom mig är det tänkt att ha en lite sällskapsdel med någon fåtölj (mysigare att sitta där när man får gäster än att sitta i soffan framför TVn)
 
Här har vi köket. Golvet går från hallen till köket och förbi vardagsrummet. Här går man ut till altanen och baksidan. Bilden på baksidan var för stor för att laddas upp, men man kan se den via ett fönster på övervåningen i nån bild längre ner.
 
Här till vänster kommer bordet stå. Ingången är inte så stor, men duger.
 
Här är altanen som är under tak! Den stora enen tänkte vi ta bort för den skymmer enormt mycket kvällssol och hur kul är det? Man vill ju njuta av solen på sommaren så länge som det går.
 
Här är andra delen av altanen som inte är under tak. Bakom det vita till vänster är dörren till förrådet som går till garaget.
 
Det här ska bli mitt pysselrum! Som ni kan se så är golvet solblekt och asfult så det ska vi byta till trägolv. Eller om det heter parkett. Ni fattar. Fönstrena är ut mot altanen.
 
Mitt pysselrum.
 
Alla sovrum förutom det som ska bli vårat sovrum har skjutdörrar. På ett sätt är det skönt men det tar säkert upp lika lite som en vanlig svängdörr. Men men, det kommer vi inte göra något åt utan det får vara skjutdörrar. Helt okej. Svårare att smälla igen den dagen man får fett jobbiga tonåringar....
 
Här har vi trappen upp till övervåningen. Detta ska definitivt målas för det är en ljus laxrosa färg blandat med blåa tapeter där uppe, wtf liksom?
 
Här har vi vårat blivande sovrum! Vi ska ta bort den där dörren till förrådet för att sätta dit en mindre så den inte sticker ut så jäkla mycket, lägga nytt golv och måla bort det fula gröna. Dessutom ska vi ta bort alla fula lister och så måste vi spackla igen några hål.
 
Återigen vårat blivande sovrum. Ni ser ju vilken ful bård(bord?) det sitter... Den är i alla fall borta redan och ska försvinna mer imorgon. TVn där uppe till vänster har också rykt.
 
Det ser ganska litet ut på den här bilden, men det är ett vädigt stort rum faktiskt.
Till vänster är hallen och bort till Wiktors spelrum och gästrummet.
 
Förutom förrådet så finns en klädkammare i sovrummet. Den har skjutdörr och vi ska måla där inne. Vi kommer ha morgonsol in i sovrummet (mysigt att vakna till solsken på mornarna!)
 
Här är förrådet. Ser väldigt litet ut i och med att blått har varit en jättepoppis färg hos de tidigare ägarna... Detta kommer vi nog inte måla nu utan blir ett senare projekt. Vi funderar på att sätta in klädkorgar här eller om vi ska ställa kartonger... Vi har inte riktigt bestämt oss vad vi ska göra.
 
Klädkammaren. Samma fula golv som i hela övervåningen.
 
Här ska bli Wiktors spelrum. Hur han vill ha det får han själv bestämma, men jag har bestämt att vår gamla soffa ska få stå här inne.
 
Återigen, blått, en ful bård och fula lister som märker ut snetaket otroligt mycket. Herregud...
 
Här syns en del av gräsmattan! Eller snarare mossmatta, så det får vi jobba på. Där det är nåt sandlådeliknande ska jag ta bort och göra ett grönsaksland istället. Egna tomater, paprika, gurka, sallad, potatis och så vidare. Morötter och lök också.
 
Tomten sträcker sig ganska långt ut, lite förbi det lilla äppelträdet som står där.
 
Här ska bli gästrummet! Det får faktiskt plats med en 1,60 säng utan problem så det är inte så litet som det ser ut. Men återigen, det blåa ska målas över och de fula listerna ska bort...
 
 
De förra ägarna var så gulliga att de lämnade ett kort och en flaska Prosecco. Så trevliga!
 

Kommentarer
Postat av: Lina

Vet inte hur många gånger jag läste ordet "ful" i detta inlägg. Så tänkte bara skriva: Neeej det är inte fult, för det är ditt nya hem och du kommer att stortrivas! Visst så faller inte färger och lister dig i smaken men det är små grejer. Det är perfekt för dig och du förtjänar ett stort och fint hus med eget pysselrum för dig att leka i. Det är jättefint och jag längtar tills du bjuder hem mig på tjejkväll :)
Grattis och puss på dig brorsan!

2015-11-21 @ 22:23:03
URL: http://fuckingfailuree.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0