1. Berätta om din nuvarande hund/hundar

Så! 
 
Åkte iväg på ridning igår och imorse gick jag ut och la ett spår så därför blev det ingt om Penny igår. Men nu kommer det! 
 
Penny är en chihuahua som blir 3 år den 12 november och jag och Wiktor hämtade henne i januari 2012. Hon är en väldigt kärleksfull tjej som älskar att bli kliad men hon måste få komma fram och hälsa och bli kliad på sina villkor. När det kommer människor som hon inte rikigt accepterat än (sånt tar MINST 5-6 gånger regelbundna möten..) så skäller hon som en tok. Ibland lite mindre och ibland alldeles för mycket så att jag är nära på att sälja henne på blocket. Det bästa sättet att hälsa på henne är att totalt ignorera henne (vilket många har extremt svårt för) eller sätta sig på huk och försöka klappa henne på bröstkorgen. Alltså inte stå och luta sig över henne och försöka klappa huvudet. 
 
Hon och jag har gått valpkurs, vardagslydnad 1, 2 och 3 samt rallylydnad och viltspår 1. Vi satsar på viltspår 2 nu i september vilket vi båda tycker är jättekul och om vi har tur idag när vi ska gå spåret vid 17 så kanske vi planerar att gå med en domare nästa vecka för att börja kunna klättra lite. 
 
Hon är som sagt en chihuahua men eftersom hennes mamma inte har stamtavla så räknas hon inte som renrasig. Chihuahuor är alarmhundar från början, dvs. att om det kom någon främling/inkräktare så skällde chihuahuorna för att väcka de stora (och lata) vakthundarna, men nu klassas de som sällskapshundar. Dock så är de inga j*vla dockor som ska kläs i kläder och bäras i väska utan enda gången Penny får kläder är när det är minusgrader ute och hon ska ha sin vinterjacka för att inte frysa. Hon är även med oss ute och springer 5 km samt att vi går 4,5 km på mornarna (den här veckan har vi varit för lata...) så att bära henne i en väska är uteslutet. I bilen får hon sitta i knät eller i sin bur. 
 
 
Hon har alltid följt mig väldigt bra, men klart hon gärna springer efter en hare om det kommer någon. Tack o lov att hon lyssnar när jag bryter henne då. 
 
 När vi hämtade Penny så var hon nästan helt kolsvart förutom lite tan på tassarna, men med åren så blir chihuahuor ljusare. De ändras fram tills de blir 5 år ungefär. 
 
 

Kommentarer
Postat av: Mami

Ååå vad liten hon är... Härligt att se <3

2014-08-24 @ 15:00:28
URL: http://mayasmatte.blogg.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback


RSS 2.0