Yoyoyo

Ibland (läs; alltid) blir jag trött på blogg.se-appen. Herregud vilket skräp rent ut sagt. 

Tisdag idag och det är snart Mandelmanns! Ligger just nu och sover Haylie senare än vanligt, ska ner och fixa tvätten eller ta Sam och sen ska Wiktor rensa ur bilen helt och hållet så då ska jag passa på att kolla på tv. Huset är rent och då behöver kläderna också vara det... Så fort den här lilla pian somnat. 

Jag, mamma, Haylie och Sam åkte ner till Göteborg i helgen och träffade på nya kusinen! Hon och Sam är i princip lika stora fastän det skiljer 1 månad, haha. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Sam

Gick till BVC idag efter att jag lämnade Haylie på föris för att väga Sam. Nu ligger han på 3850g! 6 veckor och vi kämpar ju på med amningen så det är skönt att det går åt rätt håll. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Friyay

Haylie fick vara hemma idag från förskolan och följa med till bvc för att väga Sam. Han har äntligen passerat födelsevikten nu och är uppe på 3600g! Han får lite mer tillägg då han mer eller mindre står stilla på enbart amningen. Ena bvc-sköterskan skickade en remiss till en öron-, näsa- och halsmottagning i tisdags för att kolla tunnbanden och BVC-sköterskan vi va hos idag sa att om det inte hade blivit gjort då så hade hon gjort det idag för hans tungband ser kort ut. Sånt påverkar ju amningen i och med att han inte får ett ordentligt tag (han har aldrig haft ett bra tag), så hoppas verkligen att det hjälper att få komma dit! Hade jag vetat allt jag vet nu om amning så hade säkert amningen med Haylie gått sååååå mycket bättre. Är helt övertygad om det. 
Har även fått en nässpray utskrivet som ska hjälpa utdrivningen (är egentligen inget problem men en hjälp på traven när jag vill pumpa), men den är såklart slut precis överallt... Dock på ingång sa hon på apoteket så hoppas att den kommer. Vore guld om den kom i samband med att vi varit hos läkaren så kanske allt bara blir sådär bra som jag hoppas på? 

Well well! Vi åkte till mamma efter BVC och har ätit lunch här. Lina och Jesper kom förbi för Lina hade bakat goda muffins som hon bjöd på! Blir även middag här då Wiktor håller på och donar hemma. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


I made it

Puh! Jag klarade dagen. Vi alla vaknade vid 6 (ja förutom Sam som gärna sover på mornarna) så hade stöd av Wiktor i alla fall. Men Haylie fick i sig lite frukost, fick på sig kläder, borsta tänderna och håret. Jag fick kaffe och Sam fick kläder och mat. Ja och ny blöja såklart. Men vi klarade det. Nu ska det bara bli av resten av året också... Jaja. 
Efter att vi lämnar Haylie på förskolan så åkte vi till BVC för läkarkontroll. Han blev godkänd men hade gått ner 20g sen i fredags så det var väl ingen höjdare direkt. Måste ge honom mer ersättning helt enkelt... Han får inte så mycket just nu, ca 60 ml om dygnet så vi ökar till i alla fall dubbelt medan vi ammar på. Bvc skickade iväg en remiss till näsa-, öron- och halsmottagning för att kolla hans tungband. Han har ju inte haft ett optimalt grepp sen han föddes liksom så jag hoppas att vi hittar något så allt löser sig. Well Well. Vi ska tillbaka och väga honom på fredag. 

Efter bvc så åkte vi till Rosanna och hängde där! Veronica, Vilma och Oliver kom också dit och hängde med oss. Så kul att vi är föräldrarledighet samtidigt igen! ❤️
Vilma föddes på samma dag som Sam så de båda blir en månad idag! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Måndag

Well imorgon börjar allvaret. Då ska jag rodda ihop mornar med två barn helt själv. Penny får följa med till jobbet denna vecka för att jag känner att det räcker med en trotsig 3-åring, en tuttig lilleSam och sen annan topp- och dippkänslor som kommer och går lite hursomhelst. Ser inte helt fram emot det. 

I alla fall så har vi haft en härlig julledighet och nyår! Många sovmornar då Sam gillar att sova på morgonen... Jag med, Wiktor med men inte Haylie, haha. Eftersom jag vaknar upp typ 1-2 timma varje natt för att amma så tar Wiktor Haylie de nätter hon är orolig. Har ställt in en extrasäng bredvid hennes så det går att sova ordentligt för i alla fall så Wiktor för ta de tidiga mornarna helt enkelt. Imorgon tar det slut. Jaja, nya rutiner från och med imorgon. Ska vara på BVC kl 9 dessutom. Yay. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0