Söndag

Mamma, Netlié, Alina och Sigrid kom över idag för att umgås! Önskar att vi bodde närmare... Jag har skjutit på mornarna lite grann. Somnar vid 22-23-ish och vaknar till för att amma och sen sover vi och går upp typ 9-10-tiden. Känns lite konstigt sent men ändå okej. 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


God Jul

Well, god jul i efterskott i alla fall. Dagarna går ihop till en enda bubbla nu med liten bebis igen. Tänk att han snart redan är 3 veckor? 3 kämpiga veckor på ett sätt dessutom. Han är supersnäll och sover mycket, ammar på och så men har haft lite problem med att han ska ta ett stort grepp vid amningen så den har såklart gjort asont. Och det hjälper inte att han har fått flaskan nu sen ett dygn tillbaka då jag fick spendera en stund av kvällen på SöS igår. De sa gallstensanfall och gav mig morfin och sa även att jag inte fick amma på ett dygn. Det känns i hjärtat ska jag säga. Jävla tur att vi ska tillbaka till amsak på måndag för jag misstänker att hans grepp kommer ha ändrats... Känner en stor sorg att inte få amma honom utan istället pumpa för att hälla ut och ge honom ersättning. Nu vet jag att det blir folk av ersättning ändå (Haylie delammade och fick ersättning) men jag har varit och är så inställd på att helamma att det blir en större grej än vad det egentligen är. Jag vet att vi kommer komma till helamning till slut, men det lär ju ta lite längre tid än vad jag hade hoppats på. Samtidigt så är han som sagt bara snart 3 veckor. Och jag kan inte rå för gallstensanfall direkt. Fick ett till ikväll strax efter 17 och tackolov så hade jag fått medicin som jag hämtade ut tidigare idag så jag kunde ta det, vänta 15-20 minuter och sen var smärtan borta! Hoppas bara inte att det tänker komma tillbaka och spöka. 


Men julen var i alla fall trevlig! Vi var hos mamma och Mats och nästan alla andra var också där. Barnen har haft kul och mysigt och de som inte var där på julafton kom över på juldagen. Mycket god mat (och fet mat så är väl säkert därav anfallet?) 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


Bebis 2 veckor

Fick två nappar på min babyshower med bebis har inte velat ta de utan hellre velat ha mina bröst som napp. Och ja, alltså nappen är ju en imitation av bröstet så det är inte så konstigt men däremot väldigt påfrestande att ha en bebis vid brösten konstant. Har känts som två stora blåmärken som blivit slagna på utan paus liksom. Men i alla fall, så Wiktor och Haylie var iväg och handlade lite i Arninge och då provade han köpa en annan napp på apoteket och den funkade minsann! Herregud så skönt med en liten paus! Ska se hur han sover inatt med den... Hoppas att det funkar bra! 

(null)


God morgon fredag!

Uppe i ottan typ. Wiktor behövde jobba idag också och Haylie ville följa med farmor till stallet så jag och lilleman är ensamma idag. Känner mig nervös fastän jag gjort det här förut. Men det är ju två olika barn och lilleman är väldigt tuttig (känns som att jag fått två slag på brösten för de är ömma). 
Men vi ska försöka komma ut och träffa de andra mammorna idag så hoppas att det går bra! 

(null)


Hello!

Redan onsdag och julafton nästa vecka! Dock har jag ingen riktig julstämning i kroppen eftersom det regnar och inte snöar... Jisses. Var på AMSAK imorse med lilleman för att få hjälp med amningen (eftervården och bvc har inte varit att räkna med direkt) och jag är glad att Wiktor och Haylie körde in oss för att jag hade inte pallat köra, hitta parkering och sen gå i regnet med lilleman i selen. Nej tack. 
Men men! Nu är vi hemma igen och jag håller på att grädda pannkakor till lunch. Lär hamna i soffan med bebis på tutten så fort han vaknat men sen efter det så tänkte jag att vi äntligen skulle dekorera pepparkakshusen jag satte ihop förut! 
Allt händer liksom inte på en och samma dag numera helt enkelt och det är okej. 
Har inte ens hunnit/orkat göra julkort som jag så gärna hade velat, men det är också okej. 

(null)

(null)

(null)

(null)


Hemma

Någon vill ju inte att vi skulle åkt hem idag känns det som. 
Det tog en lång tid innan vi fick sista samtalet för att kunna åka hem, bilen lät lite konstigt och ville ha någon vätska (ingen farlig vätska vad jag minns. Annars hade jag inte varit lugn) och nu när vi kom hem så ville inte fjärrkontrollen fungera (Wiktor skulle fixat den för typ 4 veckor sen?! Måttligt road) så han fick äntligen tummen ur och ringde telenor och då visade det sig att de hade strul med internet så vi har ingen tv eller internet. Precis som på eftervården. Är lättirriterad känner jag så det här var inte riktigt vad jag behövde. Jag ville ha tvn på med något program där jag inte behövde tänka. Typ Big Bang Theory eller så. 
(null)



Äntligen!

Är bebis här! 
(null)


Fika

Idag har jag hängt hos Emelie med Veronica och Rosanna för att chilla nerverna lite. Snart dags! Helt sjukt?  
Vi åt scones med lemoncurd (jag fick feeling i helgen och gjorde det)  och massor av annat gott och bara pratade och skrattade. Väldigt skönt och mysigt. 

Satt och kolla igenom lite bilder i telefonen och hittade den här; 

(null)


Vi åt lunch och fika i Täby centrum i måndags. Så jävla gott med varm choklad och saffranskringla! 

RSS 2.0