Vab

Idag är jag hemma med Haylie. Hon var jättepigg och feberfri i söndags så vi testade gå till förskolan igår, men hämtade henne tidigare då hon knappt ätit något och bara sovit en kvart. Nu är iof Haylie inte känd för att sova länge (snarare att hon är allergisk mot sömn...), men kände att vi är hemma en dag extra ändå. Hon är dessutom inne i någon självständighetsperiod där ALLT är fel, hon kan själv osv. Stark vilja delux. 

Åkte iväg på Zumba och Core igår på gymmet och med PMS så slutade det med att jag funderar på att sluta gymma där. Fresh har blivit SATS och jag tycker att SATS är så opersonliga, robotliknande och "lite-finare-lite-bättre"-attityd. Gillar det inte alls! Dessutom så måste en boka pass (som ALLTID är fulla) och mitt favoritpass Athletic har försvunnit. Så jäkla trist. Typ all personal är utbytt dessutom. Så pga allt så känns det helt plötsligt aslångt till gymmet och inte kul längre. 
Marie ska ta en islandshäst på foder och frågade om jag ville bli medryttare, så jag funderar på att rida två gånger i veckan, ut och springa och köpa klippkort på Balance4You och köra SomaMove hos Rosanna istället. Har inte riktigt bestämt mig eftersom jag vill vänta tills PMSen är över, men just nu så lutar det verkligen åt det beslutet.  

Well Well! 
(null)


Kväll

God kväll! Idag kom Angelica, Lucas och Frank över på lunch och lek! Så mysigt och så kul att vi har barn i nästan samma ålder. Tänk om vi hade vetat det den där dagen i skolan när vi började prata för första gången? Sjukt kul! 

Haylie har varit feberfri idag och pigg så det blir förskolan imorgon för hennes del. Vi åker ju såklart hem om febern skulle komma tillbaka. Usch, känns så jobbigt att lämna på förskolan för jag tror på riktigt inte att det är så nyttigt som alla säger. I alla fall inte förrän hon är typ 3.

Funderade på att åka till gymmet idag men gymmet har bytt från Fresh till SATS vilket även betyder att pass måste bokas och alla pass är typ alltid fulla. Plus att de Athletic-passen jag gillade har bytts ut mot vanlig crosstraining. Så jäkla tråkigt. Så istället för att släpa mig dit sent en söndagkväll så gick jag ut och sprang istället. Satte alarm på 8 minuter och körde sen timer på väg tillbaka. Så totalt sprang jag 17 minuter helt utan problem! SÅ SKÖNT! 

(null)


Fri-Yay

I onsdags ringde de från förskolan och sa att Haylie var varm så vi åkte direkt för att hämta henne. Lilla febertösen. Igår vabbade jag halva dagen tills Wiktor kom hem och då åkte jag till tandläkaren (igen!). Hon slipade ena visdomstanden och jag märkte skillnad ganska fort. Dock sitter en del av smärtan kvar, så får se om det var rätt ändå... Ska ringa på måndag morgon och hoppas innerligt att jag inte har ont då! 
Idag vabbar jag och Wiktor kör på på jobbet. Stackarn. Han jobbar alltid så hårt och har i princip alltid väldigt mycket att göra. Men sen är det helg för oss alla! 
(null)

(null)


Gentlemannen

Marie och Thommie hämtade upp Haylie igår efter förskolan och så fick hon sova där så de lämnade henne även imorse. Sitter just nu med henne i soffan då de ringde från förskolan om att hon är varm och hon är verkligen riktigt varm! Så hon får isglass och så kollar vi på Pippi. 

Jag och Wiktor gick ut och åt och gick på genrepet av Gentlemannen på Oscars! Väldigt rolig måste jag säga! Nån gång i första akten så slutade även bakgrunden att funka så det blev ett litet break och istället för att Henrik Dorsin och den andre mannen gick av scenen så stod de kvar och pratade och skojade med oss i publiken. 
Vi åt tapas på Bistro Boheme. Sååå gott!! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


(null)
(null)


Tandis

Sitter just nu hos tandläkaren och väntar på min akuttid. Natten fredag till lördag började jag få sån sjuk smärta i höger del av käken, tänderna och tandköttet. Gråtit på morgonen för det gjort ont att svälja och inte kunnat stänga gapet helt. Sån jävla smärta! Har då haft detta hela helgen och inte kunnat sova ordentligt och som grädden på moset var Wiktor på landet i helgen så mitt i all min smärta så var jag även ensam med Haylie och Penny. Åkte till mamma i lördags och sov där så jag inte skulle gå under helt haha. Fyfan. Nä, hoppas att det går att ordna nu för nu är jag fett less på det här. 
(null)

(null)



Fredagsmys

Vi har kört på inskolningsschemat den här veckan också 9-15 på förskolan. Allt går verkligen superbra (är beredd på bakslag såklart). Haylies pedagoger är supergoa och jag känner mig verkligen så lugn och tryggare att lämna henne där! Inskolningen har verkligen varit bra för mig också då det mer är jag som fått vänja mig än Haylie, haha!  Min älskade sociala, kavata tös! Hon har en stark vilja och är väldigt självständig. Det ska jag och Wiktor verkligen se till att hon fortsätter vara! 

(null)

(null)


Mitten på veckan

Sådär ja! Snart helg! 
Rosanna var förbi en sväng i eftermiddag så Elly och Haylie fick leka, vi snacka och hon även jobba lite! Saknar när vi alla mammor hängde under mammaledigheten. När vi alla satt i soffan, lite nerspydda, osminkade, kallt kaffe och ammande bebisar. Så sugen på en till bebis! Men inte än. Ska jobba, renovera kök, ha semester, odla som fan, ska gå en "sy-din-bh"-kurs, spara pengar, gifta oss och mer. 
Min första beställning fröer kom idag också! 

(null)

(null)


God afton

Vi kom till föris vid 9, jag gick vid 10 och kom tillbaka 14.30. Det hade gått jättebra och/men hon sov bara 25 minuter. Haylie har alltid varit väldigt vaken av sig, men kan ändå tycka att hon borde varit mer trött. Men men. Hon hade full energi fram tills Wiktor la henne vid 19.45 och så somnade hon ändå relativt snabbt. Helt sjukt vad energi de små har! 
Imorgon åker jag in till jobbet och eventuellt så ska farmor hämta Haylie. Får se om jag ens kommer in till jobbet då vädret lovar snökaos, yay...! 
(null)
(null)

(null)


(null)





Fredag

Idag har gått jättebra på förskolan. Vi föräldrar gick iväg och var borta 1,5 timma ungefär och Haylie fixade det fint. På måndag så ska vi dit 9, gå 9.30 och sen komma tillbaka 14.30. Så då får någon av fröknarna fixa vilan. Idag somnade hon väldigt snabbt och sov 55 minuter! Det var framsteg!
Men för varje dag så går det ju bättre och jag vänjer mig mer och mer. 
 
 
Sitter just nu och chillar lite, har precis lagt en stor beställning från Impecta som kommer nästa vecka! Köpte massor av fröer samt en "gör-egen-kruka-grejs"! Så slipper jag leta toarullar/burkar/plastmuggar/hinkar utan kan så dem direkt ner i dessa krukor som jag gör själv av tidningar. Kan sen plantera ut dem direkt i pallkragen så förmultnar tidningspappret. Sjukt skönt. 
Men så vad ska jag plantera? MASSOR!
- Chilipeppar 'Padron'
- Växthusgurka F1 'Cordoba'
- Kronärtskocka 'Green Globe'
- Vattenmelon 'Sugar Baby'
- Tomat 'Tigerella'
- Jordnöt
- Paprika 'California Wonder'
- Squash F1 'Baccara'
- Jättelök 'Ailsa Craig'
- Krukmakare stor 
 
Ska plantera lite mer, men det går att plantera ner dirkt i jorden istället för att förså. Gjorde en plan på hur det ska se ut i alla fall! Ska flytta platserna lite, men såhär är tanken. 
 
 
Ska eventuellt tillägga jordärtskocka. Får se.
 
Btw, såhär glad blev Haylie över sin nya regnoverall! 
 
 
(min lins på telefonen är repig)
 
 

Mitten av veckan

Nu är vi på rätt sida om veckan! Snart helg, men det betyder ju också ännu mer in i förskole-jobb-hjulet. Haylie sov inte så länge igår och körde en favorit i repris idag. Typ 25 minuter. Men det kommer väl sen när hon börjar mer på heltid. Usch, vem kom på att en skulle vara iväg från sitt barn så länge om dagarna? Hon kommer gå 7-16 och jag vet att många barn går såna tider, men det känns som om att ALLA lämnar 9 och hämtar 14 så därför känner jag mig som en usel mamma som kommer lämna henne längre där. Men ekonomin går ju inte ihop annars. Mitt mål i livet är att inte vara styrd av pengar tills slut. Just nu är jag ju det, men målet är att inte vara det. En vacker dag! 
 
I alla fall, på tal om pengar, så har jag spenderat lite mer pengar på Haylie. Hon har inget ofodrat regnställ så jag köpte ett från Lindberg nyss för de hade ett på rea. Hade velat ha en gul för jag är så trött på rosa till tjejer, men den färgen var slut så det fick bli en blå. Den är fin den också. Hennes fodrade regnställ är gult så det får jag nöja mig med. Man kan inte få allt. Hade såklart kunnat köpa ett gult någon annanstans men vill stödja svenska märken och denna kostade lika mycket som andra regnställ nu så då fick det bli svenskt. 
 
 
Jaja, nog med pladder nu. Imorgon är en ny dag på förskolan och imorgon ska vi föräldrar (jag och de tre andra inskolningar) gå iväg typ 30 minuter för att se hur barnen reagerar. Haylie är så trygg i sig själv så jag är inte orolig, men jag gråter i princip hela tiden inombords. 
 

Förskolan

Dag 3 idag. Haylie ligger just nu inne och sover. Jag är hela tiden nära till tårar typ. Tycker verkligen att det ska bli skitjobbigt att lämna henne själv. Eller liksom, till någon som inte är släkt. 

(null)


Inskolning!

Idag var vi på inskolning! Haylie har lekt väldigt mycket så nu efter lunch satte vi oss i soffan och chillar. Hoppas att hon somnar snart. 

(null)

(null)


Redan torsdag!

Jag och Haylie drog iväg till centrum en sväng idag. One last time typ. Hittade en tröja och kofta/poncho till mig! Kollar aldrig på grejer till mig själv, men nu blev det ändå något! 

Annars då? Ska träna med Rosanna i kväll men fram tills dess så chillar vi nog delux. Wiktor kom precis hem från jobbet också så jag ska pussa lite på honom. 
(null)

(null)


2018

Heeeello there! Har ju inte bloggat sen förra året (höhö!)
Vad händer då? Jo, ligger just nu i sängen med värsta mensvärken och kollar på Pirates. Hallonkakan ligger och sover bredvid mig och Wiktor spelar lite dator. 

Sitter och funderar lite runt vad jag vill ha för mål för 2018. Vill gå en BH-kurs hos B,Wear och nästa steg i Unga Aktiespararnas utbildningar (Avancerad). Men vad vill jag mer göra? Bli bättre på att sy underkläder och bättre på att placera mina pengar. 

Blir till att tänka till alltså! 

(null)

(null)

(null)

(null)

(null)


RSS 2.0