Skinande sol

Åkte hem en timma tidigare idag från jobbet och svängde förbi trädgårdsbutiken vi har precis vid oss. Hoppas att de får in lite mer grejer, men köpte i alla fall lite jord och frön för svartrötter (fattigmanssparris). Ska köpa en pallkrage sen och plantera i! Köpte även 3 potatisar och satte i en hink, så nu hoppas jag på det bästa. Det blir vad det blir helt enkelt. Satte även upp nya talgbollar till fåglarna och tog kort på uteplatsen! 


På framsidan blommar det! 


Mina tomater växer lite grann 


Tada! Vi funderar på att lägga en matta under allt och så får vi se om vi möblerar om. Jag tänker mig lite ljuslyktor och annat mys här ute ❤


Allt i ett

Mitt bloggande går verkligen upp och ner, vilket är okej! 
Men här kommer en liten bilduppdatering i alla fall från dagarna som gått. 
 
 
 
 
Vi gjorde picknick på altanen medan solen sken och det blåste som fan. Wiktor skruvade ihop utemöblerna (varför tog jag ingen bild på det?) 
 
 
Jag och Penny mös i soffan
 
 
Och jag fick en massor av saker virkade! Så skönt! 
Flera dagars ledigt var verkligen underbart! Kom till ro och kunde koppla av ordentligt.
 
 
Har suttit och knåpat lite på trädgården jag vill ha.. Försökt googla lite hur man ska sköta vad och sånt. Kanske hinner förbi Solgården på vägen hem och handlar ny jord och börjar? Vem vet? 
 

Växter

Sitter och drömmer mig bort lite grann. Önskar att jag hade gröna fingrar! De growset som jag köpte är fortfarande "tomma" så jag antar att jag har misslyckats och får köpa nya... Elementet i mitt rum har varit av och de har stått på fönsterskivan som är i sten vilket i sin tur har varit kall så de har säkert fryst till döds eller så är det för torrt. Jag är inte sådär bra på att odla, men skam den som ger sig! Jag ska ha mitt trädgårdsland! Punkt. Får väl köpa färdiga småkrukor av allt som redan är sådda och sånt och bara behöver sol, vatten och luft annars. 
Hittade lite annat jag ville ha från Plantagen, men dessvärre så prioriteras inte det just nu så det får jag ta senare.
 
Ananasplanta 
 
 
Olivträd
Citrusträd
 
Gröna vindruvor
 
 
Hur nice vore det inte att ha dessa plus en massa grönsaker? 
 

MAGBILD!

Är ni beredda? 
Själv tycker jag inte att det hänt överdrivet mycket, men tydligen! 
Till vänster är idag och högra är från 7 januari. Imorgon går vi in i vecka 29 (28+0) och nästa vecka ska jag på drop-in på Danderyd för att få en Anti-d spruta. Jag är Rh negativ och jordnöten är Rh positiv. Gr8. 


Att acceptera

Idag är jag ledig och igårkväll låg jag och tänkte på hur mycket jag skulle hinna göra idag. 
Vad har jag gjort? Satt på och hängt en tvätt, gått ut med Penny och ätit. Jag orkar inte så mycket mer! Jag vill sätta mig och sy, virka men att sitta i soffan känns så mycket bättre och jag har så svårt att acceptera att jag inte orkar göra något när jag får tillfälle att göra något! Orkar inte ens dammsuga vilket är det enklaste någonsin. 

Jag kan själv tycka "hur svårt ska det vara att bara göra? Hur jobbigt kan det va att bara slappa?" men alltså, det jobbigaste är att kroppen inte orkar medan hjärnan går på högvarv. DET är jobbigt! Det är bättre att lära hjärnan varva ner än att brusa upp kroppen. 


Livskvalité

Livskvalité är något som jag definitivt prioriterar numera. För några år sen så dög det mesta, men numera så strävar jag efter att göra och få det precis som jag vill ha det och inte nöjer mig "bara för att". Jag lägger hellre lite extra krut på något mer äkta än att nöja mig med det som är "näst bäst" eller "kunde varit lika bra". Hellre ett glas riktigt mousserande för 82kr än sodastreamad tetrapack vin som kostar 50:- för att jag njuter mer av ett gott glas än att tänka "jaja, det är ju i alla fall bubbel i så det är nästan som på riktigt" för en hel tetrapack.
 
Självklart tänker inte alla så och speciellt inte de förra ägarna som vi köpte huset av (vilket man absolut såg på golv, väggar, spis och kyl) vilket vi får "lida" lite för nu tycker jag. Ena frysen är fucked up och går upp till -10 grader istället för att stanna nere på -18 och bara fungera. Den frysen är säkerligen mer än 10 år gammal då de bara bodde där i 10 år och köpte bara den ena kyl och frys ny. Men i alla fall så när den går upp till -10 så piper den! OCH SJÄLVKLART GÖR DEN DET MITT I NÄTTERNA. Skickade ner Wiktor 3 gånger inatt. PISSFRYS!! 
 
Jag kan absolut tänka mig att byta ut båda skitgrejerna till en sån här; 
men just nu prioriterar vi våra pengar på annat.
 
 

Upp och ner

Ner och upp och så vidare. Jordnöten trycker upp allt i magen vilket resulterar i att det är obekvämt, jag mår illa, ashungrig och känner mig lite less redan. Och så är det 3 månader kvar. Yay... 
 
 
Upp är i alla fall att vi har beställt utemöbler som kommer på fredag! Ner är att de kommer "nån gång" mellan 8-17. Upp är att jag kommer få vara hemma den dagen så då kan jag hinna dammsuga övervåningen, rensa bland mina kläder, sätta på en tvätt, ta en långis med Penny, ligga och dra lite i sängen innan jag går upp... Duscha och tvätta håret. Så ja, helt tokigt är det inte. Dock är jag redan stressad över att de sa nån gång mellan 8-17, tänk om de kommer 16.30? Vi skulle ju åka och hjälpa mamma med det sista inför lördag efter jobbet och tänk om jag inte är inne i stan tills Wiktor slutar utan att han måste åka hem och så måste vi vänta? Och så köer? Redan stressad vilket jag inte vill och inte tror är så bra för bebis, men antar att det är kvinnligt... 
 
Såhär ser i alla fall utemöblerna ut! Vi tog två likadana grupper (eftersom jag har stor familj som förhoppningsvis vill hänga hos oss i sommar ute på altanen..) 
 
 
Ska bli nice att sitta i dem när värmen kommer och virka till bebis! Bara enen som ska bort, men det kommer! 
 
Hittade även prospektet från när vi tittade på huset och jag tänkte ta lite bilder och jämföra! Dock så tänkte jag göra det inför fikat när Wiktor fyller år för då är det städat, donat och förhoppningsvis bra väder så det gör huset rättvist! 

Helg

Igår hade jag mina fantastiska mostrar, kusin och mamma här och tittade på Melodifestivalen!  Wiktors bror Richard var hör också och tillförde glädje. Älskar när vi alla kan få varandra att skratta, för det ger så mycket. Så ibland känns det lite jobbigt att man bor långt bort, även fast jag älskar vårt hus! Hade varit bättre om alla bodde närmare mig helt enkelt, haha. 



Annars så kom jag hem från första gravidyogan för en stund sen! Var väldigt avkopplande vilket känns riktigt bra. Bebis passade på att sparka mycket medan jag va avkopplad, haha. Ska bli riktigt skönt och kul att få fortsätta i 6 veckor. 




Jersey Boys

Vilka pipor!! Wow!! 





Mjölk

Här sitter jag och dricker lite mjölk. Brukar aldrig dricka mjölk rakt uppochner för att jag dels är lite laktos och dels för att det inte är så jävla gott... I oboy, fine, men inte såhär "rent". Men jag har faktiskt inte bara mig själv att tänka på utan en jordnöt i magen som behöver kalciumet och då är det bara att dricka! 
Önskar dock att det va sprit i efter morgonens jobb... En och samma person ringde 8 gånger med endast några minuters mellanrum. 8!!! Och få var det inte ens akut, allvarligt eller ett stort jobb överhuvudtaget! Jag som trodde att jag lämnade äldrevården för längesen... Suck. 


Gnäll

Igår åt vi grillad kyckling med ris och vi började med att dela på en halv kyckling för att se ta mer om vi fortfarande var hungriga. Sagt och gjort, den andra halvan ligger kvar (mitt på bordet) för att svalna... Efter maten så sätter jag mig en sväng i syrummet och Wiktor spelar lite. Går väl en timma eller så innan jag går in i köket och ser att kycklingen är borta! WTF?! Då har (hunden) Lina hoppat upp och tagit den andra halvan och stoppat i sig! Va tillräckligt lättretad igår så att hon är så jävla fräck att hoppa upp på bordet och sno mat medan vi är hemma gjorde det absolut inte bättre. Gnällde av mig till min kusin Lina och alla hundar har ju något som man stör sig på, inte som ägare, men om man passar och så är det. Penny skäller på främlingar för att dels varna att de kommer men även för att de inte ska springa fram respektlöst och klappa bara för att hon är liten och söt, men det är okej med mig. Jag orkar inte ta tag i det varje gång det händer och så enkelt är det. 
Men att ta mat från bordet får mig att koka eftersom jag skulle kunna ställa fram en skål med mat på golvet och säga nej till Penny och sen går därifrån och hon skulle ändå inte äta förrän jag sagt varsågod. 



Dagens problem. Suck. 

Men för att avsluta glatt så sålde jag vår kära soffa i måndags och de hämtar den ikväll. Kommer bli tomt utan den men samtidigt så behöver vi den inte. 


if you wondered

Vad jag gör istället för att ställa ner tallrikar i diskmaskinen; 


Ny vecka!

Igår hände inte så mycket förutom att jag gjorde två fransar och lyckades bandkanta en baggydress och en body! Känner mig sjukt stolt som fixade det för jag har gått och inbillat mig själv att jag måste ha en bandkantare för 350:- för att det ska bli bra. Icke sa nicke! Och att tänka så är typiskt mig vilket jag försöker bryta. Varför behöver jag ha all extra utrustning till saker när jag kan göra lika bra utan? Jag är bra fastän jag inte har alla extra onödiga finesser. Jag duger. 
Slängde även ihop ett par haremsbyxor till jordnöten, men undrar ifall inte mudden blev för tight? Ska göra flera byxor så jag får ju testa mig fram hela tiden, så det visar sig nog om det blev för tight eller inte. 


Hur jag summerar min måndag hittills? 


Imorse var min säng så otroligt skön att jag verkligen inte ville gå upp! Våran Wake-up-light är skön att vakna till, men jag ville ändå inte. Nepp. 

Kaknästornet

Mötte upp Jennah vid Kaknästornet idag för fika! Har aldrig varit där förut och till en början så känns det som att det svajar (såklart)... Jag har varit uppe i Top of the Rock, Empire State och Eiffeltornet så jag borde förstå att saker står stadigt, men håller alltid på att skita på mig ändå. 
I alla fall så va det supertrevligt! Min telefon hade som vanligt dött och frågade tjejerna i cafét om de hade en laddare att låna och ena tjejen fixade fram en! Guld! 




Ville ut till Ittala Outlet för att komplettera vår Swedish Grace-serie mer, men min mor va inte sugen på att möta upp mig.. HEHE. 
Min kropp är otroligt trött nu också pga jordnöten så kändes bättre att åka hem och vila lite. Så nu ligger jag i soffan och kollar tv i sovrummet! Wiktor har fixat det idag, min pärla! 


Slut på energi

Ligger just nu i soffan och fiser mot Wiktor. Sagan om Konungens återkomst är på tvn och det är ju en av mina favoritfilmer så jag klagar inte! Det jag däremot vill klaga på är hur lite jag orkar med nuförtiden! Bebis blir större och helt plötsligt från ingenstans så har jag världens mage? Iallafall, min energi är sjukt tom efter att jag har jobbat, vaxat mig, sytt och gått ut med hundarna. Är sjukt nöjd att jag orkade sy, fastän jag vill sprätta upp och göra om benmuddarna samt sätta dit knappar, men det gör jag imorgon. Nu funderar jag på att gå och lägga mig istället. 


Bitring

Har suttit och tänkt mycket på vad jag behöver beställa till mitt pysselrum. De nya bitringarna i trä som är bra för bebisar, speldosor, clips för tyg istället för nålar osv men jag blir så otroligt snål på internetshopping att jag alltid stänger ner fönstret och hoppar det och väntar tills nästa gång jag känner sug. För det blir alltid så; ett sug efter något -> kolla in det på internet/affär -> frågar mig själv "behöver jag verkligen den/det här?" -> Nej, tar det en annan gång. Eller typ "Jag använder upp det jag har först". Ekonomiskt är det bra, men för mig själv så är det ju inte lika bra för jag har ju lovat mig själv att skämma bort mig mer. Men men. Beställde i alla fall bitringarna så de är på väg hem! Får se vad jag hittar på för pyssel med dem! Ska nog försöka hitta en dag där jag bjuder in min familj så vi kan pyssla lite, men det är ju mitt schema som alltid är fullt. 
 
 
Det här tyget vill jag beställa för att göra en tuff tröja av dessutom... MEN återigen; Jag kan ju använda upp det tyg jag har först. 
 

Hej hopp pille.....!

Solen skiner och jag hade, som vanligt, svårt att gå upp imorse när klockan ringde. Var ute med hundarna på lunchen idag och det börjar ju ta emot mer och mer känner jag. Huvudet är med men kroppen känns helt slut vilket är så otroligt frustrerande då mitt huvud går i 180 och vill göra massor av saker medan kroppen säger "FETT MED NEJ!". Tänkte att jag skulle klippa och sy igår men gjorde inte det för att jag orkade liksom inte fastän jag verkligen ville... Men i kväll tänkte jag försöka igen! Började i alla fall virka på en speldosa igår då två vänner fick en liten pojke! På skottdagen! Så mysigt och jag längtar tills det är våran tur. 
 
För övrigt så går vi in i ny vecka imorgon och idag efter att Wiktor har varit hos tandis så ska vi ut till Barkarby för att beställa den vagnen vi ska ha. Så kul!! Tiden känns som om att den går sjukt långsamt så därför är vagnköp lite av en målstolpe. Märker att det är bra med målstolpar för att jag inte ska bli galen och tjurig som en 5-åring. Hur kan man inte längta liksom? 
 
 
 
 
Blir nog en kanin också av speldosan jag började på igår. Hur kan man inte älska kaniner? Det kommer bli en grön kanin (Nej, jag har inget genustänk än).
 

RSS 2.0