Annandag jul

Idag rök en del av julpyntet. Tyckte inte att jag fick till det alls (ingen "rätt" känsla) så därför fick det ryka. Granen och ljusstakarna är kvar eftersom det är mysigt med ljus i detta mörker. 


Julen har varit väldigt trevlig, mysig och full av skratt. Jag är så glad och tacksam för att jag har en sån fantastisk familj och att jag har hamnat i Wiktors fantastiska familj.


Igårmorse fick Wiktors sovmorgon och imorse var det min tur. Det är så jäkla skönt att ha honom hemma! Vi får saker gjorda då. Jag har gått och snåplockat hela dagen och fått det lite städat och imorse hittade jag honom och Haylie ute och krattade löv. Han åkte iväg med sopor och lite annat senare. 



6 månader

Idag blir Haylie 6 månader. Min stora, glada, fantastiska, underbara diamant till dotter. Som jag älskar henne så otroligt mycket ❤



Hon väger just nu 8040g och är 65,5cm lång. Hon ålar/kryper, babblar högt och lågt, vaknar typ 2-3 gånger mellan 21-07, skrattar, äter gärna det jag äter och vi tränar på att sitta just nu. Det är verkligen helt underbart att få följa hennes utveckling (även de griniga stunderna och det här med att inte få sova 8 timmar per natt). 

Min fina fina tös 


Mjölk

Har inte vågat testa mjölkprodukter till Haylie, men imorse så blev det av. Hon fick 2-3 skedar av Sempers gröt! Ska såklart testa med vanlig ersättning också tänkte jag, men man måste ju börja någonstans. Har inte märkt av att hon haft ont i magen idag så håller tummarna att känsligheten är borta! Det vore guld. 



Köpte hallon och mango som jag blandade ner i äppelgröten till henne. Det gick verkligen ner! 



Känner att jag skulle vilja få in rutiner bättre. Just nu är det att hon somnar när hon är trött och äter när hon är hungrig och ja, det funkar bra fortfarande men det här med maten känns så knäppt. Hur mycket ska man ge per dag liksom? 


Mother of the year

Skriv inläggstext 


Ombytta roller

När jag var gravid så bodde jag i princip i sängen den första (och sista) tiden. Så fort vi kom hem från jobbet så böt jag om och hoppa i säng medan Wiktor fick göra allt hemma.


Idag gick han och la sig direkt när han kom hem och både han och Haylie sover sen en halvtimma tillbaka. Jag och Penny halvligger och tittar på tv. 

Imorgon får jag hämta min nya sjal! Åh vad jag längtar!! 


Våmhus

Det har varit så härligt på landet i helgen! 



Materiell glädje

Idag åkte vi hem till Malin och Vilgot och åt lunch. Blev en lång och skön promenad innan vi gick till Öppna Förskolan i Gribbylund. Hittills har vi varit på Öppna Förskolan i Skarpäng, Täby Kyrkby och Gribbylund och alla är bra på olika sätt. Gribban är liten, mysig och känns personlig, Kyrkbyn har stora ytor och Skarpäng är bra att man ser vagnarna samt att vagnarna står inomhus (precis som i Gribban). I Kyrkbyn får de dessvärre stå utomhus... 


I alla fall så fick jag låna Malins sjal (känns som att jag alltid får låna hennes sjal för att jag glömmer min haha!) som är hennes nya! Vi har båda Mei-Tai sjalar men så köpte hon en Didytai som var så jäkla bekväm! Holy mother of God vad bra den är!!

Så bra att jag beställde en direkt när jag kom hem! Vill åka och hämta ut den i butik imorgon bitti, men efter lite ändrade planer så blir det så att jag och Wiktor åker till landet direkt imorgon och då känns en åktur till Liljeholmen som fetaste omvägen. Det var annars tänkt att jag skulle hämta dem på firman och då hade det varit smidigare, men men! Jag får hämta ut min sjal på tisdag helt enkelt. Som jag längtar!! Kommer använda den konstant. 



Mitt i veckan

Igår lussade vi för min mormor och morfar! Mysigt. 

Eftersom det snöade igår så sov jag, Haylie och Penny kvar hos mamma och Mats. Skönare att åka hem när solen är framme. 

Haylie har börjat med "vlavlavlav", riktigt gulligt! 


Måndag

Pappas gamla kläder passar perfekt och matchar nya kläder (not haha). 


Söndag

Och så är denna helg slut. 3:e advent redan! 

Idag har vi varit ganska så effektiva, eller mest Wiktor faktiskt. Vi har städat hela huset grundligt, superskönt! Farmor Marie kom och hämtade Haylie så vi kunde fokusera lite. Annars blir det lätt att det bara är en av oss som städar och den andra underhåller bebis. 
Hur som så är det i alla fall rent. 

Efter vi hämtat Haylie så åkte vi till Erica som bjöd på glöggmys! Det var precis ett sånt glöggmys jag själv skulle vilja bjuda på men aldrig fått till bra. 

La även upp Haylies 50-56 kläder på vinden, puh. Det kändes som en slags milstolpe av något slag... Jag har en stor bebis dvs.


Välling

Haylie fick precis smaka välling för första gången! Matvrak som min älskling är så åt hon upp allt (hon fick nästan 40ml, vet inte om det var för mycket?). Får se om hon vaknar och skriker sen eller om hon sover hela natten. Hoppas på det senare. 



26 veckor

Den senaste tiden har Haylie varit gnällig, svårsövd på dagarna, äter supermycket på nätterna och inte varit lika glad och nöjd som hon brukar. 3 dåliga nätter och såna dagar sätter sina spår på mig! Så jäkla trött! Läse att det var ett utvecklingssteg så hoppas att det inte håller i så länge till... 



Outlet

Idag åkte jag och Malin med barnen till Barkarby Outlet. Var väldigt lugnt och tomt på folk, vilket var riktigt skönt. Hittade dock bara lite till julklappsspelet och inget annat. Får kolla i MoS imorgon!

Annars då? Jo men Haylie körde en ryggbajs som även hamnade i babynestet imorse, passade på att kissa på mig när jag skulle duscha av henne och hon spydde rakt i ansiktet nu innan Wiktor kom hem. La vita é bella.


Det blir inte alltid som man tänkt sig

Idag var det egentligen meningen att vi skulle på sångstund på Öppna Förskolan, men då jag har varit täppt så ville jag inte sprida och även få baciller och valde att stanna hemma. Vi kom ut på en promenad i alla fall vilket var riktigt skönt!

Haylies overall köpte jag från LIVLY och den är så varm och bra MEN jag köpte för liten storlek och det var ingen bytesrätt. Så jäkla surt. Hon kan ha den en liten stund till i alla fall... Wiktor köpte någon ny overall från ISBJÖRN of Sweden, hoppas att den håller henne varm!


Måndag

Blä, det är kallt i vårt sovrum (tycker jag) så imorse började jag känna förkylningskänningar. Orkar inte.

Idag var vi hos Irene på Glöggfika med andra från BVC-gruppen. Riktigt trevligt! Haylie är ganska så trött efter alla intryck från dagen (ja, och att hon vaknade 5.30 imorse!)
Funderar på att försöka få in tidsrutiner på henne.. Just nu är det lite "hon somnar när hon somnar"-stuk.


RSS 2.0